ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαμαντοπούλου: «τα σχολικά βιβλία εκδίδονται από το υπ. Παιδείας»

«Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο», απάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρόθεση της Εκκλησίας να τεθούν στο μικροσκόπιο ειδικής επιτροπής τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά.


Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα βιβλία και εν συνεχεία να συντάξει πόρισµα που θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο.

Η υπουργός Παιδείας έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή νομίζω ότι είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε στην ανάγκη όχι μόνο της επένδυσης, αλλά και της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, του Δημόσιου Τεχνολογικού Ιδρύματος, που είναι η βάση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα», τόνισε η κ.Διαμαντοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που ζήτησα και νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός είναι ο διάλογος και για τη Δημόσια Παιδεία να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και έχοντας πάντα στο μυαλό μας ένα πράγμα: ό,τι κάνουμε δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών, είτε είναι στο σχολείο, είτε είναι στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ».

Η κ. Διαμαντοπούλου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός πως το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε ένα σύνολο προτάσεων για την Τριτοβάθμια», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Τα Νέα online
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαμαντοπούλου: «τα σχολικά βιβλία εκδίδονται από το υπ. Παιδείας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">