ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέα μέτρα.

Καθησυχαστικός ως προς την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 από τη Eurostat εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.


«Εάν διαπιστωθεί ότι είναι αυξημένο το έλλειμμα για το 2009, ελάχιστη επίπτωση θα έχει για το 2010 και άρα δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέα μέτρα και μάλιστα εξ’ αυτού του λόγου», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Επανέλαβε, παράλληλα, τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι με την πολιτική της η χώρα θα μπορέσει να βγει στις αγορές πιο γρήγορα από όσο υπολογίζει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε δεν είναι εικονικό, αλλά έχει βάθος τριετίας και είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς, που έγινε αυτό το διάστημα.

Επιπλέον, υπογράμμισε αφενός ότι θα καταδειχτεί στον οριστικό προϋπολογισμό ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με αξιόπιστη πολιτική και, αφετέρου πως δεν προκύπτει ότι είναι προϋπολογισμός φόρων γιατί, όπως εξήγησε, τίθεται στο πλαίσιο του ξεπεράσματος της κρίσης.

Παράλληλα, διευκρίνισε - ερωτηθείς σχετικά - ότι δεν υπάρχει καμία διασύνδεση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές το ότι δεν έχει ανακοινωθεί τι θα γίνει με τον ΦΠΑ εξηγώντας ότι εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια.

«Είμαστε σίγουροι ότι τηρώντας το πρόγραμμά μας απαρέγκλιτα θα υπάρχει μείωση της ανεργίας κι η ύφεση θα μετατραπεί σε νέο μοντέλο ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέα μέτρα. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">