ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αισθάνεται Ισραηλινός Δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι "αισθάνεται Ισραηλινός" σε μια διαδήλωση που οργανώθηκε  στη Ρώμη, σε ένδειξη υποστήριξης προς το Ισραήλ."Η επίσκεψη στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς, όπως και η φρίκη από τη βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος, γέννησαν μέσα μου ένα άσβεστο συναίθσημα αλληλεγγύης: έκτοτε, αισθάνομαι Ισραηλινός", αναφέρει ο Μπερλουσκόνι στο μήνυμα που έστειλε στους χιλιάδες διαδηλωτές.

"Η ασφάλεια του Ισραήλ εντός των συνόρων του και το δικαίωμά του να υπάρχει ως εβραϊκό κράτος είναι για εμάς τους Ιταλούς μια ηθική επιλογή και μια ηθική προσταγή ενάντια στην επιστροφή του αντισημιτισμού και του αρνητισμού και ενάντια στις πρόσφατες απειλές περί επίθεσης και καταστροφής του κράτους του Ισραήλ", προστίθεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε εξάλλου ότι επιθυμεί μια "λύση" του Μεσανατολικού που θα βασίζεται στην αντίληψη των "δύο κρατών", του παλαιστινιακού και του ισραηλινού.

Φτάνοντας στη συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία μιας βουλευτίνας του κόμματος του Μπερλουσκόνι, ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι ευχήθηκε από την πλευρά του το Ισραήλ "να παρατείνει το μορατόριουμ" στις εποικιστικές δραστηριότητές του και ταυτόχρονα ο Αραβικός Σύνδεσμος "να μην μπλοκάρει" τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, είχε ανοίξει την εκδήλωση δηλώνοντας ότι το Ισραήλ "δεν είναι μια χώρα της Μέσης Ανατολής αλλά μια δυτική χώρα στη Μέση Ανατολή".

"Μοιραζόμαστε με το Ισραήλ την ίδια ιστορία και τις ίδιες απειλές" και "κάθε πρόβλημα του Ισραήλ είναι πρόβλημα όλων μας", τόνισε ο ιδρυτής του ιδρύματος "Φίλοι του Ισραήλ".

Και εμείς χαρακτηρίζουμε κάποιους άλλους εκκεντρικούς, διότι ο Σύλβιο και οι φίλοι του δεν κάνουν καμμία απολύτως αναφορά στόν ρόλο του Ισραήλ και της Πολιτικής που ακολούθησε σε σειρά αρνητικών τις τελευταίες δεκαετίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αισθάνεται Ισραηλινός Δήλωσε ο Μπερλουσκόνι. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">