ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τεχνολογία - Βιντεοκλήσεις μέσω τηλεόρασης απο την Cisco Systems


Μία συσκευή που θα μετατρέπει την τηλεόραση σε μεγάλο βιντεοτηλέφωνο, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά των ΗΠΑ. Θα κοστίζει 599 δολάρια και θα είναι ανταγωνιστική του Skype.

Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα κατασκευάζει η εταιρεία εξοπλισμού και δικτύωσης, Cisco Systems, που εξειδικεύεται αρκετά χρόνια στον τομέα των τηλεδιασκέψεων.

Χάρη στην εικόνα υψηλής ευκρίνειας που παρέχει το σύστημα «umi», όπως θα ονομάζεται, ίσως ανατρέψει τις ισορροπίες σε μια αγορά που κυριαρχείται σήμερα από δωρεάν υπηρεσίες όπως το Skype.

Το umi περιλαμβάνει κάμερα, τηλεχειριστήριο και έναν αποκωδικοποιητή που συνδέει την τηλεόραση στο Διαδίκτυο. Για τη λειτουργία του απαιτεί ευρυζωνική σύνδεση, δέκτη υψηλής ευκρίνειας και συνδρομή κόστους 25 δολαρίων το μήνα.

Η εταιρεία τονίζει ότι το σύστημα θα προσφέρει εικόνα υψηλής ευκρίνειας, στην πράξη όμως η ποιότητα θα εξαρτάται από το πόσο γρήγορη είναι η σύνδεση του χρήστη.

Στο μεταξύ κατασκευαστές τηλεοράσεων έχουν αρχίσει να προσφέρουν δυνατότητα βιντεοκλήσεων από το σαλόνι: νέες τηλεοράσεις που θα λανσάρουν σύντομα η Samsung και η Panasonic θα επιτρέπουν τηλεδιασκέψεις μέσω Skype με τη χρήση μιας επιπλέον κάμερας.

Δείτε το Βίντεο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τεχνολογία - Βιντεοκλήσεις μέσω τηλεόρασης απο την Cisco Systems Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">