ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εύη Χριστοφιλοπούλου «Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ έχουν ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr

Δελτίο Τύπου 22/11/2010

Συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη ΔΟΕ

Εύη Χριστοφιλοπούλου:

«Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ έχουν ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μοριοδότηση προϋπηρεσίας με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Βασίλης Κουλαϊδής και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, συναντήθηκαν σήμερα, 22/11/2010, με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), για το θέμα των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.

Κατά τη συζήτηση η Υφυπουργός αναγνώρισε ότι έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και τόνισε ότι είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας να λυθούν τα επιμέρους γραφειοκρατικά κωλύματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα όλοι.

Η Υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεσμευόμαστε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την πληρωμή των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.

Είμαστε στη διάθεση των εκπαιδευτικών για κάθε νομική διευκρίνιση, ώστε να είναι ξεκάθαρο και να αποσαφηνιστεί ότι πρόκειται για αναπληρωτές με ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, που παρατηρούνταν τετράμηνες και πεντάμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εκπαιδευτικών, που προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στις Ε’ & ΣΤ’ τάξεις του δημοτικού, φέτος καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση πληρωμής όλων των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εύη Χριστοφιλοπούλου «Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ έχουν ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">