ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στα "δίχτυα" της εφορίας 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες

Στο στόχαστρο της εφορίας βρίσκονται 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες που απέκρυψαν ακίνητη περιουσία άνω των 14 δισ. ευρώ. Από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε πως δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2007.


Επιπλέον, δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, αναφέρει, πως εντοπίστηκαν 150.000 περίπτωσεις που είχαν αποκρύψει τη λεγόμενη επιχειρηματική αμοιβή, 30.000 είχαν αποκρύψει εισοδήματα από καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και 70.000 δεν είχαν αποδώσει ΦΠΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν από τον υφυπουργό Δ.Κουσελά, στους διευθυντές των εφοριών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τα τελευταία εκκαθαριστικά για την περαίωση, προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας φορολογικών παραβάσεων.

Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ΦΠΑ τον Νοέμβριο και τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει στις εφορίες συγκεκριμένα στοιχεία από διασταυρώσεις της που θα αφορούν σε κατηγορίες φορολογουμένων και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι.
  • Πολλοί απο αυτούς τους έντιμους νεοέλληνες ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ σε αρκετές περιπτώσεις ώστε να ρευστοποιήσουν αφού είτε βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας είτε δεν αντέχουν πλέον το τεράστιο κόστος συντήρησης.
  • Βέβαια το ουσιώδες είναι οτι για σειρά ακινήτων δεν πλήρωναν επι σειρά ετών απολύτως τίποτα στο Δημόσιο.
  • Και ο αριθμός αυτών που με τεχνάσματα δεν πλήρωναν απολύτως τίποτα δεκαετίες στο ελληνικό δημόσιο είναι σαφώς μεγαλύτερος των 14.000 σίγουρα είναι πάνω απο 140.000 χιλ.
  • Τέλος η μεγαλύτερη απάτη φοροδιαφυγής γίνεται απο το 1987 απο ιδιοκτήτες ''νόμιμων'' ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ειδικά του Ν.Αττικής.
Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στα "δίχτυα" της εφορίας 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">