ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στάσεις εργασίας ΜΜΜ, Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Τις στάσεις εργασίας συνεχίζουν από αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ξεκινούν απεργίες οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι. Πρόταση για παν-ιατρική απεργία έχει αποφασίσει και προτείνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Αναλυτικά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι ο διάλογος με το υπουργείο Υποδομών για τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς βρίσκεται σε εξέλιξη.Έτσι, αύριο δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κανονικά θα κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι και σε ΟΣΕ και Προαστιακό αύριο και μεθαύριο.

Συγκεκριμένα, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Επίσης, καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Από τα μεσάνυχτα καταργούνται περίπου 30 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια που επρόκειτο να αναχωρήσουν την Παρασκευή.

Tο επιβατικό κοινό καλείται να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ.

Ακόμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, εξήγγειλε για αύριο 24ωρη απεργία, κατηγορώντας το υπουργείο Υποδομών ότι με το εν λόγω σχέδιο νόμου όχι μόνο απαξιώνεται η ΥΠΑ, αλλά ιδιωτικοποιούνται τα κρατικά αεροδρόμια, ενώ προβλέπονται απολύσεις προσωπικού της Υπηρεσίας.

Εν τούτοις, το Πρωτοδικείο Αθηνών το απόγευμα έκκρινε παράνομη την απεργία, οπότε αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά οι πτήσεις.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από αύριο έως την Παρασκευή και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους, αλλά και για το ωράριο λειτουργία του φαρμακείου.

Τα φαρμακεία κατεβάζουν ρολά το ερχόμενο τριήμερο (εξαιρούνται τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα), ενώ οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν το τριήμερο 26 έως 28 Ιανουαρίου.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν και οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα από αύριο έως την Παρασκευή, αντιδρώντας στις «ελάχιστες αμοιβές», οι οποίες μετονομάζονται με το νομοσχέδιο σε «νόμιμες αμοιβές».

Αύριο, θα ξεκαθαρίσει η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Πρόταση για παν-ιατρική απεργία έχει αποφασίσει και προτείνει για την Πέμπτη στους συλλόγους- μέλη του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στάσεις εργασίας ΜΜΜ, Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">