ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Καιρός στην Ελλάδα 11 Μαϊου 2011


Τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές και βορείους ανέμους τοπικά 7 Μποφόρ στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως θα παρουσιάσουν ύφεση από τη νύχτα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν το μεσημέρι και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη βροχή το πρωΐ στο Νότιο Ιόνιο. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ, οι οποίοι από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και την Εύβοια, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Υφεση των φαινομένων από τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ. Στην Κρήτη, νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια. Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο και τη Δυτική Ηπειρωτική χώρα, που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Τη νύχτα όμως στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Καιρός στην Ελλάδα 11 Μαϊου 2011 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">