ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αρχή άνδρα δείκνυσι - Αναγκαστική ανάληψη της εξουσίας από το Στρατό;Δικτατορία υπεράνω της πολιτικής δικτατορίας που ήδη έχουμε;

Εντύπωση προκαλεί η πρόβλεψη που γίνεται σε έκθεση της CIA για την Ελλάδα, για τον πιθανό εκτροχιασμό των διαδηλώσεων και την αναγκαστική ανάληψη της εξουσίας από το Στρατό. Όταν η ίδια πρόβλεψη γίνεται και από έναν Ρώσο στρατηγικό αναλυτή τον Stanislav Mishin και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πράβντα ήδη από τις 6 Γενάρη του 2011, γεννιούνται κάποια ερωτηματικά.

Μήπως υπάρχει κάποιο σενάριο που υλοποιείται σε βάρος της χώρας μας; Γιατί και άλλες χώρες έχουν ίδιο και μεγαλύτερο χρέος από εμάς , αλλά δεν λαμβάνονται τέτοια δυσμενή μέτρα σε βάρος τους.

Βέβαια, η κυβέρνηση υπέγραψε ένα απαράδεκτο Μνημόνιο ερήμην του λαού, αλλά , όπως φαίνεται και των βουλευτών της. Πήρε δυσβάσταχτα μέτρα, τα οποία γονάτισαν το λαό και δεν έφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα, αντιθέτως μάλιστα μεγάλωσαν το χρέος. Ο υπουργός οικονομικών για να πείσει το λαό για τα δυσάρεστα μέτρα που έλαβε , δήλωσε πολλές φορές, ότι θα υποβάλει την παραίτηση του , αν αναγκαστεί να πάρει και άλλα.

Τώρα, ανερυθρίαστα κοιτάζει τον κόσμο στα μάτια και του σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό. ( H Θηλια πρέπει να μπεί στους λαιμούς των πολιτικών) Δεν παίρνει κανένα μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν ενοχλεί τους έχοντες και κατέχοντες, θέλει μάλιστα να διαγράψει και τα 30 δις χρέη ορισμένων, την ώρα που εξαθλιώνει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και μετατρέπει τους νέους ανθρώπους σε δούλους των πεντακοσίων ευρώ, χωρίς μέλλον και καμία ελπίδα.

Όλα αυτά είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν λαϊκές αντιδράσεις , γιατί η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε κοινωνική και πολιτική.

Οι πολίτες φυσικά ασκούν το νόμιμο δικαίωμα τους που προβλέπεται από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αντιστέκονται. Αυτή που παρανοεί και παραβιάζει το Σύνταγμα είναι η κυβέρνηση, που ψηφίζει κρυφά κατοχικές συμβάσεις.

Μήπως όλα αυτά είναι μέρος του σεναρίου που γνωρίζουν καλά κάποιοι; Γιατί δεν μπορεί, όσο ανίκανα και να είναι τα μέλη μιας κυβέρνησης να θέλουν να αυτοκτονήσουν πολιτικά. Μήπως κατευθύνονται εκούσια ή ακούσια σε αυτές τις λύσεις για να εκτροχιαστούν οι διαμαρτυρίες των πολιτών και να γίνει ένα πραξικόπημα;
  • Σε ενδεχώμενο ανάληψης της εξουσίας από το Στρατό οι πολιτικοί θα βρεθούν κρεμασμένοι αυτή τη φορά.
  • «ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι». Τι εννοούσε ο Σοφοκλής; Οτι η ποιότητα του ανδρός φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία. Μεταφράζοντάς το στη νεανική αργκό, θα λέγαμε ότι οι περισσότεροι που το παίζουν άντρες και τζάμπα μάγκες, όταν έρχονται στην εξουσία αποδεικνύεται πόσο ασήμαντες κωλονιάρες, μπαγαπόντισσες, μπαμπέσες, ανυπόληπτες και ύπουλες γίνονται.

    Πως δεν έχει καμία ισχύ και αξία ο λόγος τους. Γνώρισα πολλούς, ω Σοφοκλή, που το παίζανε άντρες και μόνο όταν απέκτησαν εξουσία φάνηκε πραγματικά τι κουμάσια ήτανε.

    O Σοφοκλής όταν έλεγε «άνδρα» εννοούσε «άνθρωπο». Δηλαδή η μετάφραση είναι ότι μόνο όταν αποκτήσει κάποιος εξουσία φαίνεται αν είναι άνθρωπος ή όχι. Κι έπρεπε κάποιοι παλιοί μας γνώριμοι να αποκτήσουν εξουσία για να καταλάβουμε πόσο παλιάνθρωποι και καθάρματα είναι.

    GlyfadA web
Υ.Γ. Έχουμε και τα πρόσφατα παραδείγματα σε επίπεδο Χώρας και Πόλης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Αρχή άνδρα δείκνυσι - Αναγκαστική ανάληψη της εξουσίας από το Στρατό; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">