ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη.


Με επιστολές που παραπέμπουν σε προηγηθείσες ομαδικές ψυχοθεραπείες, μίνι-ανταρσίες, προτάσεις για ημερίδες στη Βουλή με θέμα τους προπηλακισμούς πολιτικών, έναν νέο άσφαιρο νόμο για δίκες εξπρές πολιτικών και έναν εξωραϊσμό του Εθνικού Κήπου, αντιδρά το πολιτικό σύστημα και τμήμα της πνευματικής ελίτ της χώρας, τόσο στις συνεχιζόμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες, όσο και σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια επιθέσεων.

Η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου και το γεγονός οδηγεί σε σπασμωδικές ενέργειες προερχόμενες από διάφορες πλευρές. Στο πλαίσιο αυτό των ασφυκτικών πιέσεων, αποκορύφωμα των οποίων υπήρξαν χωρίς αμφιβολία τα γεγονότα στην Κέρκυρα, (όταν Έλληνες και ξένοι βουλευτές αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε καΐκι και να φυγαδευτούν νύχτα), εντάσσεται και ο χθεσινός πυρετός επιστολών. Οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ζητούν ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και εξηγήσεις για την μέχρι σήμερα αποτυχία του μνημονίου, «αγανάκτησαν» βραδυφλεγώς, καθώς βλέπουν να διογκώνονται οι αντιδράσεις για τις συνέπειες της προσφυγής της χώρας στο Μνημόνιο, μία από τις οποίες είναι και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ολοκληρώνεται σήμερα. Προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφές αν σκοπεύουν να ψηφίσουν ή όχι το Μεσοπρόθεσμο, αλλά η χθεσινή «ανταρσία» τους δεσμεύει επί των μελλοντικών κινήσεών τους.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η προσφυγή στις κάλπες θεωρείται απολύτως βέβαιη. Σε περίπτωση υπαναχώρησης και υπερψήφισης του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, το μόνο που θα έχουν πετύχει είναι να καταφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στην παράταξή τους και στην ίδια τους την πολιτική καριέρα. Η χθεσινή επιστολογραφία περιλάμβανε και την «έκκληση» 32 προσωπικοτήτων από τον χώρο του πνεύματος, των τεχνών και των επιστημών, υπέρ, ουσιαστικά, της συναίνεσης και καλώντας τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει το καθήκον του, χωρίς όμως να προσδιορίζουν ποιο ακριβώς είναι αυτό το καθήκον. Από τα συμφραζόμενα προκύπτει πάντως πως η λύση που προτείνουν είναι η πολυπόθητη συναίνεση, ουσιαστικά κλείνοντας τα μάτια στις λαϊκές διαμαρτυρίες, στις οποίες δεν κάνουν καμιά αναφορά!

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή, και αφού κάλεσε τους συναδέλφους του να κρατήσουν «ψηλά το κεφάλι», είπε πως το θέμα των προπηλακισμών των πολιτικών πρέπει να αντιμετωπιστεί με… ημερίδα στο κοινοβούλιο, οργανώνοντας μια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών!

Άγνωστο τι θα είχε να προσθέσει μια τέτοια συζήτηση και ποιος θα ενδιαφερόταν να την ακούσει, αλλά είναι και αυτό ένδειξη του γενικού πανικού, ο οποίος χθες το βράδυ ενισχύθηκε και από την είδηση ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής εγκλωβίστηκε από πολίτες σε ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης.

Στο πλαίσιο αυτού του πανικού ανακοινώθηκε χθες και νέος (άσφαιρος) νόμος για εκδίκαση «εξπρές» εγκλημάτων υπουργών και άλλων κρατικών λειτουργών, που όμως ΔΕΝ θα ισχύει για τα αδικήματα που υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά μόνο για εγκλήματα τύπου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος! Το κατάπτυστο Άρθρο 86 του Συντάγματος εξακολουθεί να αποτελεί την ασπίδα των πολιτικών ανομιών και για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις επιχειρείται ένα ακόμη πασάλειμμα. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια:

Φαίνεται ότι η νυχτερινή περιπέτεια των βουλευτών σε έναν αφώτιστο και ασυντήρητο Εθνικό Κήπο οδήγησε ακριβώς χθες στην εκταμίευση κονδυλίου ύψους 300.000 περίπου ευρώ από το υπουργείο των Εσωτερικών προς τον Δήμο Αθηναίων, για να πληρωθούν δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών των εργαζομένων και για τις ανάγκες της λειτουργίας και της συντήρησής του! Συμπέρασμα:

Οι βουλευτές δεν είχαν ασχοληθεί με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Εθνικός Κήπος, αν και ζουν πλάι σ’ αυτόν, και το διαπίστωσαν όταν αναγκάστηκαν να βγουν από τα χρυσά κλουβιά και τις λιμουζίνες τους, να περπατήσουν στα σκοτεινά μονοπάτια του και να πέσουν θύματα ατυχημάτων. Οπότε, ελήφθη αμέσως μέριμνα να δοθούν τα χρήματα για να γίνει πιο ασφαλής η οδός διαφυγής! 

Υ.Γ του Γιάννη Κουρδομένου - 2014: Στον κατάλληλο χρόνο, όχι όμως και τον κατάλληλο τόπο, ειπώθηκαν όλα όπως έπρεπε (...) και διαπίστωσα ποιές ήταν οι αντιδράσεις των υπολοίπων. 
Σήμερα αποτελεί απόδειξη ότι η Γλυφάδα είναι Πόλη απόλυτου ελλείματος πολιτισμού, και δεν υπάρχει κανείς να έχει τη δυνατότητα να τεκμηριώσει οτιδήποτε αντίθετο. Τέτοιες φάρες, με νοοτροπίες αχαρακτήριστες, πρέπει να βιώσουν όσον το δυνατόν περισσότερα αρνητικά απο τις κυβερνήσεις και πολιτικούς που επιλέγουν, ώστε να καθίσταται σαφές ότι στον κατάλληλο χρόνο αν δεν αξιοποιήσεις με ορθό τρόπο όσα πρέπει να γίνουν θα υποστείς τις συνέπειες.

Η κ.Βούλτεψη σήμερα είναι κυβερνητική εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης, και ένα φερέφωνο των διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων διασφαλίζοντας τα συμφέροντα τους, οπότε η οδός διαφυγής αφορά και την ίδια. 

Σαφώς δεν ''βλέπω'' να ισχύσει κάτι ενδεδειγμένο, άρα δεν έχουν λόγο να φοβούνται λαμόγια της πολιτικής, διότι οι φάρες των νεοελλήνων φροντίζουν πάντα με δολιότητα να καταστείλουν ότι πραγματικά στρέφεται κατά της πολιτικοοικονομικής σήψης και διαπλοκής, και για τα προσωπικά τους συμφέροντα φροντίζουν τη συμμετοχή τους, διασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν ενέργειες κατά απατεώνων της πολιτικής.

Βλέπε συντεχνία πολιτευομένων... ''Άκου'' τι δήλωνα δημόσια πρίν από 15 - 20 χρόνια...

Στον αντίποδα καθίσταται αυταπόδεικτο πόσο άθλια είναι η φάρα των κομπλεξικών συμπολιτών μας, που δεν γνωρίζω τι έκαναν όταν καθημερινά σε ανύποπτο χρονικό διάστημα είχα στραφεί δημόσια κατά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γνωρίζω όμως, και παράλληλα γνωρίζουμε όλοι τι έπραξαν πρόσφατα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής. Εγώ ήμουν και παραμένω ''απρόβλεπτος'' άρα επικίνδυνος για απατεώνες και συντεχνίες λαμογίων. Είμαι ο μοναδικός που φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι, και αποδείχθει στη πράξη, γιατί από θεσμικό ρόλο γνωρίζουν τι θα έπραττα, και γνωρίζουμε τι κάνουν οι ίδιοι. 

Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι όλοι μαζί διασφαλίζουν τα συμφέροντα μιας πολιτικοοικονομικής διαπλεκόμενης ελίτ αρκεί να βγάζουν και οι ίδιοι ένα μερίδιο;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">