ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

''Αντιδημοκρατικά μέτρα μέσα, χαμός έξω'' απο τον Διεθνή τύπο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου σε συνδυασμό με τα επεισόδια που γίνονται έξω από την Βουλή. Ως «χάος» περιγράφεται η κατάσταση στην Αθήνα από την γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«H αστυνομία πετάει δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών», είναι το πρώτο θέμα, στο οποίο αναφέρεται «Νευρικότητα στην Αθήνα. Επικρατεί χάος. Η Ευρώπη ελπίζει σε ένα “ναι”». Στην γερμανική έκδοση της «Der Spiegel» φιλοξενείται άρθρο με τίτλο «Εκατοντάδες Έλληνες άρχισαν την διαμαρτυρία της τελευταίας φωνής», ενώ το βασικό θέμα γράφει "Το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το μεγάλο πακέτο νέων μέτρων"

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ψηφίσει τα νέα μέτρα εκφράζει σε σημερινό δημοσίεμα τη εφημερίδα Νew York Times, η οποία κάνει συγκεκριμένα αναφορά στον Α. Αθανασιάδη και τον κ. Ρομπόπουλο.

«Την ώρα της ψήφισης έξω βρίσκονται χιλιάδες πολίτες που φωνάζουν “Προδότες, προδότες”. Η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων».Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τώρα ψηφίζουν οι Έλληνες βουλευτές τα «αντιδημοκρατικά μέτρα λιτότητας μέσα, ενώ απέξω γίνεται χαμός».

Οι Financial Times πάντως έχουν κύριο άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα πρώτο θέμα στην ατζέντα της Κριστίν Λαγκάρντ», στο οποίο αναφέρονται οι δυσκολίες που θα έχει η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ''Αντιδημοκρατικά μέτρα μέσα, χαμός έξω'' απο τον Διεθνή τύπο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">