ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παύλος Γερουλάνος: Παύση της λειτουργίας των συνδέσμων οπαδών για έναν χρόνο


Την παύση της λειτουργίας των συνδέσμων οπαδών για έναν χρόνο, μέχρις ότου μετατραπούν σε Λέσχες φιλάθλων για τις οποίες θα είναι υπεύθυνες οι ομάδες, αλλά και την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε προκειμένου να δημοσιοποιήσει τις διατάξεις του νέου αθλητισκού νόμου που τίθεται σε διαβούλευση.

Η λειτουργία των Λεσχών φιλάθλων θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2012 και μέχρις ότου να λάβουν τις σχετικές άδειες, δεν θα υπάρχουν Σύνδεσμοι οπαδών, οι οποίοι διαλύονται. Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές που προβλέπονται για τις ομάδες, οι οπαδοί των οποίων προκαλούν επεισόδια.

Σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο Π.Γερουλάνος εκτίμησε ότι το πρωτάθλημα θα πρέπει να ξεκινήσει, ώστε να υπάξει ο απαραίτητος χρόνος για την εφαρμογή των σωστών διαδικασιών.

Επίσης, επανέρχεται το ιδιώνυμο για την αθλητική βία, δηλαδή η μη αναστρέψιμη ποινή φυλάκισης με δύο κριτήρια: εάν ο δράστης προβεί στην τέλεση αθλητική βίας με όπλο ή άλλο μέσο που εγκυμονεί τον άμεσο κίνδυνο τρίτων και εάν διαπιστώνεται αντικοινωνικότητα του δράστη αθλητικής βίας.

Παράλληλα, εισάγεται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης και προβλέπεται η φυλάκιση μέχρι και τρία έτη.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) θα ενημερώνει απευθείας τις Αστυνομικές Αρχές για αγώνες ύποπτους ως «προσυνενοημένους».

Επίσης, ο κ. Γερουλάνος σχολίασε πως η συνάντηση του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ήταν στη σωστή κατεύθυνση: «Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της UEFA. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και επιβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο μερών να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της διαφθοράς και της βίας που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.

» Θα ακολουθήσει επίσκεψη τεσσάρων ομάδων ειδικών της UEFA που αφορούν στους στημένους αγώνες, στη βία στα γήπεδα, στο ντόπινγκ, και στη διαιτησία, έτσι ώστε να μπορεί και η ελληνική πολιτεία αλλά και η ΕΠΟ να έχουν την τεχνογνωσία που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παύλος Γερουλάνος: Παύση της λειτουργίας των συνδέσμων οπαδών για έναν χρόνο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">