ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ακόρεστοι καταπατητές


Αντιδράσεις από δύο δημοτικές παρατάξεις, προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, παρεμβάσεις από το Δασαρχείο προκαλεί -για την ώρα- το θέμα του νέου νεκροταφείου του Δήμου Γλυφάδας, που στήθηκε τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Κ। Αθανάτου.


Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε χθες με μοναδικό θέμα συζήτησης το νεκροταφείο, έγινε σε κλίμα έντασης και κατέληξε σε ψήφισμα υπέρ της παραμονής του νεκροταφείου। Την πρόταση καταψήφισαν η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (πρόσκειται στο ΚΚΕ) και οι παρατάξεις «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και «Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας» που επεδίωξαν (μάταια όμως) την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου। Στην έκτακτη συνεδρίαση δεν κλήθηκαν, αλλά ούτε καν ενημερώθηκαν, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι -για την ακρίβεια όσοι απουσίαζαν λόγω θέρους.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο παρατάξεις, απευθυνόμενες στο δήμαρχο Γλυφάδας, τονίζουν πως «η ενέργειά σας (για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με προ 24ώρου ειδοποίηση των δημοτικών συμβούλων) έρχεται σκόπιμα εκ των υστέρων για να καλύψει τα τετελεσμένα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε αυγουστιάτικα ως δημοτική αρχή και χωρίς να ενημερώσετε κανέναν, σε βάρος του βουνού, με τη δικαιολογία ότι θέλετε να λύσετε το υπαρκτό αυτό πρόβλημα»।


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γλυφάδας υποστηρίζει πως το πρόβλημα του υπερκορεσμού του παλιού νεκροταφείου είναι μεγάλο και ετέθη πολλές φορές από τον δήμο στους αρμόδιους φορείς, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση।


Μετά, μάλιστα, το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου χθες, παρουσία του μητροπολίτη Γλυφάδας (η Μητρόπολη φέρεται, σύμφωνα με τον Κ। Κόκκορη, να στηρίζει τις επιλογές της δημοτικής αρχής), ιερέων και δεκάδων δημοτών που πρόσκεινται στην παράταξή του, ο κ. δήμαρχος φαίνεται πως εισέρχεται στην «αρένα» ενός ιερού αγώνα, που ξεκινά με αφορμή το πρόβλημα του κορεσμού του παλιού νεκροταφείου. Ταυτόχρονα, ο Κ. Κόκκορης υποστηρίζει πως «θα δοθεί τέλος στην καταπάτηση του περιβάλλοντος με το νεκροταφείο και ενίσχυση της βλάστησης».


Η λειτουργία του νεκροταφείου σε απόλυτα προστατεύομενη, αναδασωτέα περιοχή, όπου τα καμένα δέντρα τού Υμηττού θυμίζουν το τι έχει «πετύχει» η ανθρώπινη παρέμβαση, προκάλεσε την αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ। Ράικου, η οποία ζήτησε να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της κατάληψης δημόσιου κτίσματος και της εκχέρσωσης δασικής έκτασης।


Ο κ। Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το «πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναδάσωσης της περιοχής, ώστε να τερματιστούν οι φιλοδοξίες των επίδοξων καταπατητών», αλλά και «πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπερκορεσμού των νεκροταφείων στην Αττική».


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΥΤΣΩΝΗ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ακόρεστοι καταπατητές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">