ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεθάβουν και θάβουν αυθαίρετα στη Γλυφάδα

Κατασκευές, μαντριά και μπαζωμένο ρέμα εντόπισαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην περιοχή που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί το κοιμητήριο.


Παράνομες κατασκευές βρίσκονται γύρω και μέσα στον χώρο του αυθαίρετου νεκροταφείου
Λογαριασμούς με τα αυθαίρετα της περιοχής φαίνεται πως ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αφορμή την περίπτωση του παράνομου νεκροταφείου που επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί στη Γλυφάδα.


Η αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποκάλυψε αρκετές αυθαίρετες κατασκευές πέριξ και μέσα στον χώρο του νεκροταφείου όπως επίσης και την ύπαρξη μπαζωμένου ρέματος।


Οπως πληροφορηθήκαμε, στον χώρο του νεκροταφείου που έχει περιφραχτεί, υπάρχουν (εκτός από το λυόμενο εκκλησάκι) αυθαίρετη κατοικία και μαντριά, ενώ κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί σε αυτό, καταμετρήθηκαν άλλες 15 - 20 αυθαίρετες κατασκευές।


Το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι αποφασισμένο να ξηλώσει όλα τα αυθαίρετα, για τα οποία άλλωστε υπάρχουν τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.
Παράλληλα, ζήτησε από τον Δήμο Γλυφάδας να βοηθήσει στην προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην παρανομία।
Η Δασική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει έγγραφο στην εισαγγελία πρωτοδικών που διενεργεί έρευνα, ενώ έχει υποβάλει μήνυση κατά του Δήμου Γλυφάδας και κατά παντός υπευθύνου।


Το πόρισμα.Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν στο πόρισμά τους, το οποίο αναμένεται να υποβληθεί σήμερα - αύριο, πως το νεκροταφείο έχει εγκατασταθεί σε αναδασωτέα περιοχή, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων της Α Ζώνης Προστασίας του Υμηττού.
Αναμένεται τώρα η έκδοση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από την αρμόδια επιτροπή।


Απομένει το λεπτό θέμα των νεκρών που έχουν ταφεί στους οκτώ μαρμάρινους τάφους.
Το ΥΠΕΚΑ μελετά τη δυνατότητα εκταφής, αφού πρώτα υπάρξει συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδας, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΕπιμένουν για... Υμηττό


Την άμεση χωροθέτηση του κοιμητηρίου στην περιοχή του Υμηττού αποφάσισε ομόφωνα σε χθεσινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο της πόλης।


Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στη διαπίστωση ότι ο Δήμος Γλυφάδας δεν διαθέτει νεκροταφείο και, παρουσία του μητροπολίτη Γλυφάδας, ο δήμαρχος κ। Κόκκορης δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το νεκροταφείο στον Υμηττό.


Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε πλήθος πολιτών, ενώ απουσίαζε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ। Μ। Βαρβιτσιώτης। Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία, καθώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά τους να περιληφθεί στην απόφαση αναφορά για τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής του Μνημονίου και θέση υπέρ της θεσμοθέτησης της καύσης των νεκρών।


Μανίνα Νικολοπούλου
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεθάβουν και θάβουν αυθαίρετα στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">