ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη από τους εργαζομένους σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ

Ψηφιακή Εφημερίδα Γλυφάδας Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011.
Νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη από τους εργαζομένους σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ, ενώ ακινητοποιημένος θα παραμείνει ο ηλεκτρικός από τις 12 μέχρι τις 16:00. Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη από τους εργαζομένους σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ, ενώ ακινητοποιημένος θα παραμείνει ο ηλεκτρικός από τις 12 μέχρι τις 16:00. Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Νέα 24ωρη απεργία ξεκινά την Τρίτη από τους εργαζομένους σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό, ενώ απεργιακά κινούνται και οι ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών – βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Κανονικά θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, παρά την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, το διοικητικό προσωπικό των ΚΤΕΛ. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», το οποίο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι όλα τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 90% των εργαζομένων.

Από την Τρίτη και για όλη την εβδομάδα στάσεις εργασίας από τις 9.00 έως τις 11.00 το πρωί θα έχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη θα απέχουν από τις δικαστικές αίθουσες και οι δικηγόροι.

Ακόμα, την Τρίτη συνεδριάζει η ΑΔΕΔΥ για να αποφασίσει, εάν και με ποιά μορφή θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Επίσης, την Τετάρτη απεργούν και οι καθηγητές, ενώ δεν αποκλείεται μετά τις ανακοινώσεις της Τετάρτης να μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων και άλλοι κλάδοι.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2011  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη από τους εργαζομένους σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">