ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Barack Hussein Obama: Χαρακτήρισε σημαντικό πρώτο βήμα τη συμφωνία

«Η κρίση στην Ευρώπη πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν. Αυτή την εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας σημείωσαν σημαντική πρόοδο στη χάραξη μιας στρατηγικής για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, τοποθετώντας ένα κρίσιμο θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούν να κτίσουν», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα Financial Times στον ιστότοπό της.

Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι η κρίση μπορεί να εκτροχιάσει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα είχε δηλώσει πως ελπίζει να υπάρξει πρόοδος όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από τη σύνοδο της ομάδας των είκοσι (G20) στις Κάνες την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτές επισήμαναν ωστόσο ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίες ενδέχεται να χρειαστούν εβδομάδας ή ακόμα και μήνες για να οριστικοποιηθούν και ο Ομπάμα τόνισε πως το αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία για όλους. Νωρίτερα, είχε πει πως η εξέλιξη της κρίσης στην ευρωζώνη θα έχει συνέπειες για την οικονομία των ΗΠΑ.

«Εάν η Ευρώπη είναι αδύναμη, εάν η Ευρώπη δεν αναπτύσσεται, επειδή είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος αυτό θα έχει συνέπειες για τις επιχειρήσεις μας και την δυνατότητά μας να δημιουργούμε θέσεις εργασίας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία της συνόδου κορυφής ένα «σημαντικό πρώτο βήμα» και πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ φαίνονται αποφασισμένες να «αντιμετωπίσουν με σοβαρό τρόπο» την κρίση, κάτι που «ηρέμησε τις αγορές σε όλο τον κόσμο. Το κλειδί τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι (η συμφωνία) θα εφαρμοστεί πλήρως και αποφασιστικά και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή ηγεσία ότι θα το καταφέρει».

Στο άρθρο του τονίζει ακόμη ότι είναι «σημαντικό για όλους μας» η ΕΕ να λύσει τα προβλήματά της, «κτίζοντας ένα αξιόπιστο τείχος προστασίας που θα αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης, ανακεφαλαιοποιώντας τις ευρωπαϊκές τράπεζες, χαρτογραφώντας μια βιώσιμη πορεία για την Ελλάδα και αντιμετωπίζοντας τα διαρθρωτικά προβλήματα στην καρδιά της σημερινής κρίσης»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Barack Hussein Obama: Χαρακτήρισε σημαντικό πρώτο βήμα τη συμφωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">