ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Έξι άτομα συνελήφθησαν ενώ δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος άλλων τεσσάρων για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την κωδική ονομασία «Angels».

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν δύο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια», ενώ για άλλα τέσσερα άτομα σχηματίστηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν, μέσω λογισμικών προγραμμάτων σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού, 118 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην αστυνομική έρευνα και ανάλυση, η οποία διήρκεσε δύο μήνες, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, δέκα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά, ακόμα και νήπια λίγων μόνο μηνών σε σεξουαλικές δραστηριότητες!

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη, βρήκαν και κατέσχεσαν 28 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών, εννέα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, αν και οι κατηγορούμενοι απουσίαζαν, είχαν ενεργοποιημένο ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν παιδικό πορνογραφικό υλικό από άλλους παιδόφιλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης αστυνομικής έρευνας για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας, γίνονται ειδικότερες έρευνες για να εξακριβωθεί εάν μέρος του υλικού που κατασχέθηκε έχει δημιουργηθεί – βιντεοσκοπηθεί στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ για όσους δεν συνελήφθησαν, ελλείψει των όρων του αυτοφώρου, οι δικογραφίες που σχηματισθήκαν σε βάρος τους υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">