ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία συμφωνία

«Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα».

«Παίζουν με τις λέξεις και το Σύνταγμα της χώρας» έλεγαν στη Λ. Συγγρού, όταν ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες, εστιάζοντας σε δυο σημεία των όσων είπε:

Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε τη φράση «ει δυνατόν» στην προοπτική να περνάνε αυτές οι συμφωνίες από τη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία

Σημείωσε ότι αυτό δεν είναι νομικά αναγκαίο αλλά πολιτικά υπεύθυνο, όπως είπε.

Σε αυτό το σημείο εστιάζουν την προσοχή τους στη ΝΔ, καθώς οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι η κυβέρνηση, χωρίς ακόμη να έχει σαφή εικόνα για τις αποφάσεις των Βρυξελλών, ρίχνει στο τραπέζι των συζητήσεων τους «180», παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει από το καλοκαίρι ο Ηλίας Μόσιαλος ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, σε μία προσπάθεια να ακυρώσει τις ενστάσεις που ήδη έχουν διατυπωθεί από κορυφαίους συνταγματολόγους περί παραβίασης του Συντάγματος και συγκεκριμένα του άρθρου 28.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βάλει το θέμα, εάν χρειαστεί ανάλογα με τις αποφάσεις της Τετάρτης, σε μία βάση πολιτική και όχι Συνταγματική. Ωστόσο, επιμένουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει την πρόφαση για τις πρόωρες εκλογές και υπενθυμίζουν:

Ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία στην πρώτη δανειακή σύμβαση και εξετάζει να το κάνει σήμερα, για να δημιουργήσει «συνενόχους» στην πολιτική της.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία συμφωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">