ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βίντεο σοκ - Εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Καντάφι διεύρυνση της παγκοσμιοποίησης


Ψηφιακή Εφημερίδα Γλυφάδας Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011.
Η ανακοίνωση του θανάτου του Καντάφι προκάλεσε πανηγυρισμούς στη Λιβύη, ενώ δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, να αγκαλιάζονται και να κορνάρουν από τα αυτοκίνητα.
Λίγες ώρες μετά την πτώση της Σύρτης, της γενέτειρας του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και τελευταίο οχυρό των οπαδών του, η μεταβατική κυβέρνηση της χώρας τον πιάνει αιχμάλωτο πολέμου και τον εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες.

TΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Καντάφι,τραυματίστηκε και στα δύο του πόδια κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αντικαθεστωτικούς και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι εικόνες, ωστόσο, ενός σοκαριστικού βίντεο που κυκλοφόρησε μαρτυρούν ότι ο 69χρονος πρώην δικτάτορας συλλαμβάνεται ζωντανός, και εν μέσω ενός μαινόμενου πλήθους σύρεται πάνω σε ένα φορτηγάκι.


Ο Καντάφι είχε βρει καταφύγιο σε ένα μπετονένιο σωλήνα και φώναζε "μην πυροβολείτε". Τελικά, τραυματισμένος καταλήγει στα χέρια των ανταρτών, και έχοντας καταλάβει το τέλος του ρωτά τους δεσμώτες του: "Τι σας έκανα;". Λίγο αργότερα, και ενώ ικέτευε για τη ζωή του, εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, κατά πάσα πιθανότητα από έναν 20χρονο ονόματι Μοχάμεντ.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Καντάφι προκάλεσε πανηγυρισμούς στη Λιβύη, ενώ δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, να αγκαλιάζονται και να κορνάρουν από τα αυτοκίνητα.

Η διεθνής κοινότητα εξέφρασε την ικανοποίησή της, μιλώντας για "αλλαγή σελίδας" στη Λιβύη.

"Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Ο Μουαμάρ Καντάφι σκοτώθηκε" δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Μαχμούντ Τζιμπρίλ. Ερωτώμενος τι θα γίνει με τη σορό, ο Τζιμπρίλ απάντησε: "Δεν έχει καμία σημασία, αφού είναι νεκρός".

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Καντάφι πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των υποστηρικτών του, μετά την αιχμαλωσία του. "Ήταν ζωντανός έως το τελευταίο λεπτό, λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο" δήλωσε

Η σορός του Καντάφι φέρεται να έχει μεταφερθεί σε τέμενος της Μιζράτα.

Ο Καντάφι συλλαμβάνεται ζωντανός

"Ελεύθερη Λιβύη" από το Σάββατο

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο θα κηρύξει επισήμως την απελευθέρωση της Λιβύης το Σαββατοκύριακο, μετά την πτώση της Σύρτης και το θάνατο του Καντάφι.

"Το συμβούλιο θα κάνει την οριστική ανακοίνωσή του για την απελευθέρωση της Λιβύης το Σάββατο", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Παράλληλα, το ΕΜΣ θα μεταφέρει την έδρα του από την Βεγγάζη στην Τρίπολη και θα σχηματίσει προσωρινή κυβέρνηση μέσα σε 30 ημέρες.
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2011
 
 
 
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βίντεο σοκ - Εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο Καντάφι διεύρυνση της παγκοσμιοποίησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">