ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

VIDEO: Τουλάχιστον 130 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε διαδήλωση σε Σικάγο και Φιλαδέλφεια


Ψηφιακή Εφημερίδα Γλυφάδας Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011.
Τουλάχιστον 130 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε διαδήλωση της ομάδας Occupy Chicago την Κυριακή αφού έστησαν σκηνές και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από ένα πάρκο κοντά στη Λίμνη Μίσιγκαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τουλάχιστον 130 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε διαδήλωση της ομάδας Occupy Chicago την Κυριακή αφού έστησαν σκηνές και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από ένα πάρκο κοντά στη Λίμνη Μίσιγκαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η διάλυση της διαδήλωσης στο Πάρκο Γκραντ ήταν η δεύτερη μαζική επιχείρηση συλλήψεων διαδηλωτών της ομάδας Occupy Chicago μέσα στην εβδομάδα. Στην προηγούμενη επιχείρηση είχαν συλληφθεί 175 διαδηλωτές.
Παράλληλα, στην Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν χθες 15 άνθρωποι που εμπόδιζαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να μετακινηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περί παρακώλυσης κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο.

Οι συλλήψεις στη Φιλαδέλφεια ήταν οι πρώτες από την έναρξη των κινητοποιήσεων της ομάδας Occupy Philadelphia σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα Occupy Wall Street στη Νέα Υόρκη.

Στο Πάρκο Γκραντ πραγματοποιούνταν μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ στη διάρκεια του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο το 1968. Τυπικά κλείνει μετά τις 23:00, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις -που άρχισαν την 17η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και επικεντρώνονται στη "διάσωση" μεγάλων τραπεζών, στην "απληστία" των πλουσίων και στην υψηλή ανεργία-, εξαπλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν αναφερθεί επίσης πολυάριθμες συλλήψεις στην Τάμπα, στην Φλόριντα, στο Σινσινάτι, στο Ντε Μόιν, στη Μινεάπολις, στο Ντένβερ και άλλες πόλεις.

Σε όλες τις χώρες το σύστημα προστατεύει τα λαμόγια ρουσφετοδιορισμένους/ες και αυτούς που επέλεξαν αυτές τις πρακτικές.

(Η απληστία της ολιγαρχίας που βάση της πλύσης εγκεφάλου και της χειραγώγησης εχει γίνει το βασικό ζητούμενο όλων, ουδέποτε θα μειωθεί η θα διαφοροποιηθεί όσο συγκεκριμένα κέντρα κινούν τα νήματα απο θέση ισχύος, και με πολίτες χωρών χειραγωγούμενους και σταδιακά βάση της αφομείωσης απόλυτα υπηρέτες του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού ο οποίος οδήγησε ολόκληρο τον Πλάνήτη στο σήμερα.)

(Η Επόμενη Φάση είναι ο Παγκόσμιος Πόλεμος ώστε να υπάρξει αποφόρτιση. Πάλι το παγκοσμιοποιημένο σύστημα θα λειτουργήσει υπέρ των λαμογίων της ολιγαρχίας που κινούν τα νήματα σε πλανητικό επίπεδο.)

Γιάννης Κουρδομένος,

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2011  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: VIDEO: Τουλάχιστον 130 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε διαδήλωση σε Σικάγο και Φιλαδέλφεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">