ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τελεσίγραφο στον Παπανδρέου από Μέρκελ και Σαρκοζί - Διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου

Διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου οι δανειστές της Ελλάδας, προκειμένου να ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες για την έγκριση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με γαλλογερμανικές πηγές που επικοινώνησαν με μέλη του υπουργικού συμβουλίου «το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει και το δημοψήφισμα». Ο πρωθυπουργός θα εκλάβει τη συγκεκριμένη διορία, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ως «πράσινο φως».

Και οι επικριτές του, όμως, δεν είναι αρνητικοί σε ένα… σύντομο τέλος. Οι διαφωνίες, άλλωστε, είναι για το μετά. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να συνεχίσει, ενώ όσοι θεωρούν ότι δε μπορεί να συνεχίσει, του ζητούν και θα του ζητήσουν ξανά να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, δρομολογώντας την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία. Αλλιώς, αν βέβαια το ΠΑΣΟΚ επιβιώσει της ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή, το θέμα θα τεθεί και πάλι από τους διεκδικητές της ηγεσίας και τους υποστηριχτές τους.

 Με τον πρωθυπουργό να απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν τα πρώτα στοιχήματα για την έκβαση της επικείμενης εσωκομματικής σύγκρουσης και το μέλλον του κυβερνώντος κόμματος.

Ουσιαστικά, όπως προέκυψε από την κριτική που άσκησε δημοσίως και από τηλεοράσεως την Τρίτη ο κ. Σαρκοζί στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου καλείται στις Κάννες για να εξηγήσει τι... μύγα τον τσίμπησε και ανακοίνωσε δημοψήφισμα αιφνιδιάζοντας την τρόικα.

Η συνάντηση των ισχυρότερων κρατών του κόσμου εκ των πραγμάτων θα έχει στην κορυφή της ατζέντας της τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς η πρωτοβουλία Παπανδρέου για την διενέργεια δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου έχει προκαλέσει την αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων μας με πρώτους τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας που εξάλλου ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν και στις δραματικές διαπραγματεύσεις που απέφεραν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την έγκριση του νέου δανεισμού της χώρας μας.

Νικολά Σαρκοζί και Άγκελα Μέρκελ κατέστησαν σαφές στις δηλώσεις τους πως θα απαιτήσουν από τον Έλληνα πρωθυπουργό την πλήρη και άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τελεσίγραφο στον Παπανδρέου από Μέρκελ και Σαρκοζί - Διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">