ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημόσιο: Ανατροπές με την εγκύκλιο για το νέο μισθολόγιο (μειώσεις έως και 50%)


Περικοπές στις υπερωρίες και μειώσεις έως και 50% για τους υψηλόμισθους δημόσιους υπαλλήλους προβλέπει εγκύκλιος εφαρμογής του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο νέο καθεστώς θα υπαχθούν και όσοι εργαζόμενοι του δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν σχέση αορίστου χρόνου και αμείβονταν με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι οι διατάξεις του νέου μισθολογίου στοχεύουν στηνπεραιτέρω εκλογίκευση του ισχύοντος σήμερα συστήματος αμοιβών για τοπροσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρεςαναμένεται εγκύκλιος για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ.

Στο μεταξύ, σε έξοδο από το στενό δημόσιο τομέα θα οδηγηθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του έτους ενώ μεγάλος αριθμός του μόνιμου προσωπικού θα μετακινηθεί άμεσα σε άλλες υπηρεσίες από αυτές που απασχολείται.

Πρόκειται για διαδικασία που αναμένεται να επηρεάσει περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους. Σε στάση εργασίας στο Δημόσιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 12 τομεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξηδιαμαρτυρίας για τις απολύσεις στο δημόσιο.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημόσιο: Ανατροπές με την εγκύκλιο για το νέο μισθολόγιο (μειώσεις έως και 50%) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">