ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κ. Μητσοτάκης: Αλλαγή ουσίας, αλλαγή σελίδας, άρα Κ.Κ.Ε η λύση του παρόντος

«Δεν έχει καμία λογική το δημοψήφισμα, περιπλέκει τα πράγματα και δεν διευκολύνει την προσπάθεια για έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

 Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το βράδυ της Δευτέρας υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «θα πέσει γρήγορα και κάποια άλλη λύση θα βρεθεί για να βοηθήσει τον τόπο» εκτιμώντας ότι «έκλεισε τον κύκλο του ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός».

Τάχθηκε υπέρ μιας νέας κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό, χωρίς εκλογές, αλλά με τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ εκτίμησε ότι το πολιτικό σύστημα έχει κλείσει την πορεία του.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεσή του με τα δημοψηφίσματα γενικώς, διότι όπως είπε «οι λαοί δεν ψηφίζουν στο ερώτημα αλλά ανάλογα με τη διάθεση στην οποία βρίσκονται» και εκτίμησε ότι σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα σήμερα οι πολίτες θα απαντούσαν αρνητικά διότι είναι αγανακτισμένοι.

Είπε επίσης, ότι την περίοδο που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, «ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε το ενδεχόμενο να θέσουμε σε κίνδυνο την είσοδο της Ελλάδος στην Ευρώπη θέτοντας τέτοιο ερώτημα στον λαό. Τα δημοψηφίσματα είναι πάντοτε κίνδυνος και έχει αποδειχθεί στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «τίθενται πολλά νομικά θέματα τα οποία είναι αδιευκρίνιστα» και εκτίμησε ότι «χάσαμε τελείως τον έλεγχο» και πως «η μόνη μου ελπίδα είναι μήπως ρίξουν τον Παπανδρέου και η χώρα αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε διαφορετική βάση».

Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη που οδήγησαν στη ματαίωση της παρέλασης, είπε ότι «αποτελούν εθνική ντροπή, καταλύθηκε το κράτος από μια μειοψηφία» , ενώ χαρακτήρισε βαρύ ατόπημα τις ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, το πρόβλημα σήμερα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό και είπε ότι αν μπορούσαμε να λύσουμε το πολιτικό πρόβλημα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα.

«Στις 31 Δεκεμβρίου 2008 σε δήλωσή μου είπα ότι δεν τηρούμε τους νόμους της Δημοκρατίας. Οταν μικρές μειοψηφίες επιβάλλουν την άποψή τους έχουμε χάος» είπε ο κ.Μητσοτάκης ο οποίος εξέφρασε την απορία του για το πώς θα γίνουν επενδύσεις και ανάπτυξη «όταν δεν υπάρχει κράτος».

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκτίμησε πως το ότι δεν υπάρχει κράτος αποτελεί και το βασικό πρόβλημα της Ευρώπης. «Δεν γνώριζε η Ευρώπη ότι θα ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Οταν κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με κράτος που δεν λειτουργεί, τότε η Ευρώπη έφτασε στα όριά της», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσης τόνισε ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πει αλήθειες στον λαό, και ότι είναι πολύ δύσκολο να κατεβάσεις το επίπεδο του κόσμου έχοντας ενιαίο νόμισμα.

«Με τη δραχμή γίνονταν υποτίμηση και το καταφέρναμε. Τώρα πρέπει να μειωθεί το εισόδημα και αυτό δεν το αντέχει ο κόσμος. Μερικοί πολύ πλούσιοι Ελληνες θα ήταν καλό να δείξουν αλληλεγγύη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να πάρει θέση και ανέφερε παραδείγματα άλλων χωρών όπου οι ανώτατοι άρχοντες παρενέβησαν υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης.

Υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς, και εκτίμησε ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να μεταπειστεί για κυβέρνηση συνεργασίας. Είπε ότι το πρώτο που θα πρέπει να γίνει είναι να φύγει η κυβέρνηση, και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όσους πιστεύουν ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, που θα στηριχτεί από τη σημερινή Βουλή.

Τάχθηκε κατά των εκλογών και διευκρίνισε ότι αυτές με τον λαό «εν θερμώ» ίσως βγάλουν μια Βουλή αντιευρωπαϊκή.

Είπε επίσης ότι εάν γίνουν εκλογές και κερδίσει η ΝΔ τότε «το ΠαΣοΚ θα γυρίσει στη ΝΔ ό,τι κάνει σήμερα αυτή, με τόκους και επιτόκια».

Κατηγόρησε το ΚΚΕ για τη στάση του, η οποία σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στρέφεται κατά των νόμων, ενώ είπε ότι σήμερα δεν υπάρχει ενότητα ούτε προθυμία θυσίας όπως υπήρχε το 1940.

«Δεν μπορεί να γίνεται παραβίαση Συντάγματος και νόμων γιατί υπάρχει αναρχία» είπε και κάλεσε την «αστική πολιτική τάξη» να συνεννοηθεί με το ΚΚΕ. Εκτίμησε δε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τη «θολή αριστερά».

Τέλος τόνισε ότι θεωρεί βέβαιη την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη «εάν συνεχίσουμε έτσι» και δεν απέκλεισε επάνοδο στη δραχμή.

*Η Αποψή μου είναι οτι:

''Η δήθεν σοβαρότητα του καπιταλισμού ως σύστημα και η αποδοχή της παγκοσμιοποίησης
οδήγησαν στον Απόλυτο ευτελισμό της Δημοκρατίας και την υποβίβαση των πολιτικών σε επίπεδο ξεφτιλισμών με ουσιαστική συνδρομή αυτών βάση των πολιτικών που ακολούθησαν, και είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ισχυρίζεται κάποιος οτι βαρύνονται άλλοι και οι επιλογές τους.

Κάνουν μια υπέρβαση του νομικού πλαισίου το οποίο δημιουργείται ώστε να εκφράζει την λαϊκή θέληση κσι τον κυρίαρχο λαό, και σαφώς οχι να τον καταδυναστεύει, άρα βασικό ζητούμενο η σοβαρότητα, και σοβαρότητα ίσον αλλαγή ουσίας, αλλαγή σελίδας, άρα Κ.Κ.Ε.''

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Είναι αυταπόδεικτο οτι δεν μπορει να υπάρξει πραγματικό πλαίσιο αλλαγών με την συνέχιση εναλλαγών Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ κομμάτων που έκλεισαν τον πολιτικό κύκλο τους. (Πρέπει να υπάρξει μετεβατική περίοδος,  οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν αποδίδουν..... οπότε η λύσις είναι μονόδρομος Κ.Κ.Ε.)

Εαν εχεις την δυνατότητα να αντιπαρατεθείς Δημόσια ώστε να διαπιστώσω ποιοί ήταν και είναι οι βασικοί συντελεστές υπονομευσεων μου, καθώς και το επίπεδο νόησης αυτών.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κ. Μητσοτάκης: Αλλαγή ουσίας, αλλαγή σελίδας, άρα Κ.Κ.Ε η λύση του παρόντος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">