ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σαράντα επτά επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις, συνεπεία της μη καταβολής ΦΠΑ

Σαράντα επτά 47 επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις, συνεπεία της μη καταβολής ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων.

Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο ΦΠΑ που ξεπερνά τα 11,4 εκατ. ευρώ καθώς και διάφορους παρακρατούμενους φόρους που προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ήδη έχουν συνταχθεί και αποσταλεί στις εισαγγελικές αρχές οι μηνυτήριες αναφορές από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ωστόσο, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση από τις εισαγγελικές αρχές σε μία περίοδο που τα κρατικά ταμεία έχουν ανάγκη την είσπραξη εσόδων από οποιαδήποτε πηγή, κυρίως από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ξεκινούν τους ελέγχους και αναμένεται να προχωρήσουν στην εφαρμογή της πρόσφατης νομοθεσίας που προβλέπει διώξεις και αυτόφωρο για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ κι φόρο εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σαράντα επτά επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις, συνεπεία της μη καταβολής ΦΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">