ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «Η ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας»

Η ιδέα μιας μικρότερης ζώνης του ευρώ, που κυκλοφόρησε από τα δημοσιεύματα του Τύπου, είναι μια "ανοησία" που ελέχθη για να δημιουργήσει "διαιρέσεις" στους κόλπους της νομισματικής ένωσης και δεν έχει "καμία πιθανότητα επιτυχίας", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Είμαι αλλεργικός σε αυτές τις ανοησίες που αναφέρθηκαν από ορισμένους και επιδιώκουν να δημιουργήσουν διαιρέσεις στους κόλπους της ζώνης του ευρώ, η οποία είναι μια σταθερή ομάδα", δήλωσε στη Λισαβόνα ο επικεφαλής της ευρωζώνης.

"Απεχθάνομαι την ιδέα αυτή, εξάλλου δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο οποίος έφθασε την Τετάρτη στην Πορτογαλία για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

''Kαι εγω Απεχθάνομαι τους ηλιθίους υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης, του καπιταλισμού, και των επιλογών των περισσοτέρων.'' (ΠΕΙΡΑΖΕΙ;) Γλυφάδα web. 

Πληροφορίες του Τύπου, που έχουν ήδη διαψευστεί από το Βερολίνο και το Παρίσι, κυκλοφόρησαν σήμερα το πρωί και έκαναν λόγο για συνομιλίες γάλλων και γερμανών αξιωματούχων για μια μικρότερη ζώνη του ευρώ.

"Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ότι η Γερμανία επιδιώκει μια μικρότερη ευρωζώνη είναι ψευδείς. Αντίθετα, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να σταθεροποιήσει την ευρωζώνη στο σύνολό της", δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Κανένα σενάριο μείωσης της ζώνης του ευρώ δεν εξετάζεται, ούτε από τη Γαλλία ούτε από τη Γερμανία, τόνισε επίσης μια γαλλική πηγή, που χαρακτήρισε αποκυήματα φαντασίας τις εικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «Η ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">