ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξαιρέσεις στο χαράτσι μετά τη θύελλα των λαθών και της δεδομένης Αντισυνταγματικότητας του μέτρου

Θύελλα προκαλούν τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στους οποίους περιλαμβάνεται το χαράτσι για τα ακίνητα. Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε χτες ευρεία σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διερευνήθηκε η δυνατότητα να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος κατηγορίες, όπως υπερήλικες, ασθενείς, νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το χαράτσι στα ακίνητα και πλέον στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεγαλώσει η λίστα των ευπαθών ομάδων οι οποίες εξαιρούνται από την καταβολή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται σχετική υπουργική απόφαση για την απαλλαγή ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ομως και σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ισχύει για ανέργους, πολυτέκνους και αναπήρους, θα τεθούν συνδυαστικά κριτήρια, τα οποία σχετίζονται με το ετήσιο εισόδημα αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Οσον αφορά στα λάθη που καταγράφονται με τα τετραγωνικά και τις τιμές ζώνης των ακινήτων, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως για τις ελάχιστες "κραυγαλέες" περιπτώσεις με υπέρογκες χρεώσεις θα λαμβάνεται μέριμνα να μην κόβεται το ρεύμα. Στις υπόλοιπες, οι επιπλέον χρεώσεις θα συμψηφίζονται στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 το τέλος θα καταβληθεί σε έξι δόσεις.

Για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας στο υπουργείο υποστηρίζουν πως "έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων" και προς την κατεύθυνση αυτή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες "προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες".

Για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και στελέχη της ΔΕΗ.

Πιο αναλυτικά αποφασίστηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το τέλος και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως υπερήλικες, ασθενείς, νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Οι όροι

Η εξαίρεση θα συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια (δηλαδή το ετήσιο εισόδημα) και την αντικειμενική αξία των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους.

Ανάλογα κριτήρια ισχύουν και για τις ομάδες που ήδη εξαιρούνται (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι).

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για τους ανέργους η απαλλαγή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης, για όλες τις ευπαθείς ομάδες μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογουμένου υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ., προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ. για κάθε παιδί μέχρι τα 200 τ.μ.

(Το μόνο που μπορώ να τονίζω σε μια κοινωνία χειραγωγούμενων που τους διαπλάθουν όπως ακριβώς θέλουν συγκεκριμένα κέντρα είναι:  Η  Αντισυνταγματικότητα του μέτρου, και πρώτος είχα γράψει κάνοντας χρήση του Συντάγματος το οποίοι οι δήθεν εκπρόσωποι των πολιτών εχουν καταπατήσει ασύστολα, Άρθρο 4 Παράγραφος 5. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΡΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ.)


Είναι συγκεκριμένη η παράγραφος και δεν επιδέχεται λαθεμένης παρερμηνείας.
Γίνεται σαφές οτι ο νομοθέτης εφαρμόζει ενα ληστρικό μέτρο που προσβάλλει ευθέως την λαϊκή εντολή και το Σύνταγμα της Χώρας.  

Γλυφάδα 18 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

Γιάννης Κουρδομένος,

Άντε στο Διάολο επιτέλους λαϊκιστές και υποκριτές Νεοέλληνες, μήπως υπάρχει η διαπίστωση οτι αυτοί που απεκόμισαν δις ως ευνοημένοι του πολιτικού συστήματος 38 ετών, πλήρωσαν η πληρώνουν κάτι περισσότερο βάση των δυναμεών τους ώστε να υπάρξει αποφόρτιση;

ANTE ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΧIΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ.


(Μπορώ και υβρίζω διότι δεν είμαι υποκριτής, ουτε λαϊκιστής)


Ποιός είναι ο καλύτερος ΚΡΙΤΗΣ;  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξαιρέσεις στο χαράτσι μετά τη θύελλα των λαθών και της δεδομένης Αντισυνταγματικότητας του μέτρου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">