ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρουσία τρόικας η κατάθεση του προϋπολογισμού (Oι πολίτες επέλεξαν την αυτογελοιοποίηση τους)

Η τρόικα αναμένεται να συναντηθεί με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπαδήμο.

Πρόσθετα βάρη, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ, φέρνει ο προϋπολογισμός του 2012 που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Το προσχέδιο θα παρουσιάσει το μεσημέρι (12.30) σε συνέντευξη τύπου ο Ευάγγελος Βενζιέλος ενώ θα προηγηθεί (09.30) συνεδρίαση του υπουργικό συμβουλίου.

Ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει την εξοικονόμηση 4 δισ. ευρώ από την μείωση του κόστους εξυπηρέτησης των τόκων, λόγω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων μειώνοντας το στόχο του ελλείμματος στο 5,4% από 6,8% που προέβλεπε το προσχέδιο.

Θα προβλέπει επίσης ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 57 δισ. ευρω από 51 δισ ευρω φέτος, ενώ οι δαπάνες θα πρέπει να υποχωρήσουν στα 66 δισ. ευρώ από 71 δισ. φέτος.

Σήμερα, εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να συναντηθεί και με την τρόικα που αναμένεται στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Χθες, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε διαβεβαιώσεις από τη νέα τρικομματική κυβέρνηση ότι είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή των οικονομικών στόχων του νέου δανειοδοτικού προγράμματος προς την Ελλάδα προκειμένου να αποδεσμεύσει την έκτη δόση.

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις συναντήσεις που θα έχει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την Τρίτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 (Oι πολίτες επέλεξαν την αυτογελοιοποίηση τους)
Αλήθεια ποιος είναι ο καλύτερος κριτής;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρουσία τρόικας η κατάθεση του προϋπολογισμού (Oι πολίτες επέλεξαν την αυτογελοιοποίηση τους) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">