ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανακοίνωση του «Ώρα για Δράση» για τον καθαρισμό του νταμαριού της Γλυφάδας

Εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή μας για τον καθαρισμό του παλιού λατομείου της Γλυφάδας, στις παρυφές του Υμηττού, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για την πρωτοβουλία και την εκπόνηση των εργασιών καθαρισμού του χώρου που ξεκίνησαν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011.

Πρόκειται για μια περιοχή που εδώ και αρκετά χρόνια θύμιζε χωματερή, καθώς υπήρχε σωρός σκουπιδιών και μπαζών, πεταμένα λάστιχα, σιδερένια αντικείμενα, σπασμένα γυαλιά και άλλα επικίνδυνα υλικά διάσπαρτα στους πρόποδες του Υμηττού.

Για το συγκεκριμένο οικολογικό πρόβλημα ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ''Ώρα για Δράση'' είχε ενημερώσει γραπτώς το ΥΠΕΚΑ, το Δασαρχείο Πεντέλης, το Δήμο Γλυφάδας και το ΣΠΑΥ ζητώντας την απομάκρυνση των απορριμμάτων και τον καθαρισμό του χώρου.

Ως σύλλογος στις 10 Σεπτεμβρίου του 2011 είχαμε πραγματοποιήσει εθελοντική δράση καθαρισμού σε μια προσπάθεια ανάδειξης του συγκεκριμένου προβλήματος και τώρα με μεγάλη χαρά βλέπουμε τους αρμόδιους φορείς να έχουν αναλάβει δράση και το χώρο του νταμαριού να είναι πλέον καθαρός.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε την ευρύτερη περιοχή του λατομείου σε πολύ καλή κατάσταση και να συνεχίσουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία, την προσπάθεια για την προστασία και την αποκατάσταση του χώρου.


Εμείς ως εθελοντική οργάνωση θα παρακολουθούμε συνεχώς την περιοχή, καταγράφοντας τα προβλήματα και ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε στη διάθεση του Δήμου και των υπόλοιπων φορέων για οποιαδήποτε νέα δράση για την προστασία του Υμηττού.


(Πραγματικά θέλω να εκφράσω αμέριστα την ικανοποίηση μου ως δημότης για την έκβαση και το τελικό αποτέλεσμα σε ενα θέμα που πέρασε ως τοπική είδηση απο αυτό το blog τον Ιανουάριο.)

(Συγχαρητήρια σε όλους του «Ώρα για Δράση» διότι οπου υπάρχει η συλλογικότητα υπάρχει και αποτέλεσμα εαν υπάρχει καλή θέληση και μείωση των σκοπιμοτήτων κ.α.)

Γλυφάδα web


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανακοίνωση του «Ώρα για Δράση» για τον καθαρισμό του νταμαριού της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">