ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Παγκαλος: Θα κάνω ότι μου ζητήσει ο κος Παπαδήμος - Στο τέλος του μήνα το «Όλοι μαζί τα φάγαμε»

Για το «στοίχημα» και την σύνθεση της νέας κυβέρνησης αλλά και για την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου του μίλησε ο Θ. Πάγκαλος, στην πρωινή εκπομπή «ΣΚ στη ΝΕΤ».

«Ο κος Παπαδήμος έγινε από όλους ''αποδεκτός'' με αισθήματα ικανοποίησης και ελπίδας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης , Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή «ΣΚ στη ΝΕΤ», εκφράζοντας την πρόθεση του να υπηρέτηση την νέα κυβέρνηση όπως του ζητηθεί.

«θα κάνω ότι μου ζητήσει ο κος Παπαδήμος. Συνήθως, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αντικαθιστώ τον πρωθυπουργό όπου και όταν χρειαστεί» είπε ο κος Πάγκαλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η προσέγγιση για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης έγινε «με φειδώ και αξιοπρέπεια» αν και ο ίδιος δεν ενεπλάκη καθόλου στην διαδικασία επιλογής των προσώπων.

«Δεν ήμουν στις συζητήσεις. Δεν ήταν αναγκαία η παρουσία μου Δεν είμαι πολιτικός αρχηγός, ούτε έχω το ψώνιο να γίνω» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Ο κος Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επιτευχθεί το δύσκολο έργο της νέας κυβέρνησης , χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν περιθώρια για υποκρισίες».

Ο Γ. Παπανδρέου παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αν και εχθές έληξε τυπικά η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, ο Θόδωρος Πάγκαλος τόνισε ο κος Παπανδρέου παράμενε ο πρόεδρος του κόμματος και κανείς δεν έχει θέσει ζήτημα εκλογών για την διαδοχή του.

«Κάποια στιγμή το κόμμα θα κινήσει τις διαδικασίες αλλά προς το παρόν ούτε από μένα ούτε από κανέναν έχει τεθεί ζήτημα» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Λάθος το δημοψήφισμα

Την αντίθεση του –για δύο βασικούς λόγους- απέναντι στην πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος εξήγησε ο κος Πάγκαλος .

«Πρώτος, ένα δημοψήφισμα πρέπει να θέτει απλά και ξεκάθαρα ερωτήματα στον λαό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε απλά ερώτημα γιατί δεν πρόκειται για μια απλή κατάσταση. Τι θα ρωτούσαμε τον πολίτη; Αν είναι πχ υπέρ του PSI;

Δεύτερον, τα δημοψηφίσματα είναι «ανάθεμα» για την ΕΕ και τις Βρυξέλλες γιατί η λαϊκή βούληση αποτελεί για αυτούς αστάθμητο παράγοντα» κατέληξε ο κος Πάγκαλος.

Στο τέλος του μήνα το «Όλοι μαζί τα φάγαμε»

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ανακοίνωσε ότι το βιβλίο του με τίτλο «Όλοι μαζί τα φάγαμε» θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα.

«Τον τίτλο τον διάλεξα αφού είδα την απήχηση της φράσης μου. Θα είναι η δική μου άποψη σχετικά με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και θα περιγράφω το ποιοι, πότε πως και που τα φάγαμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Παγκαλος: Θα κάνω ότι μου ζητήσει ο κος Παπαδήμος - Στο τέλος του μήνα το «Όλοι μαζί τα φάγαμε» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">