ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ακύρωση στην πράξη του «κατάπτυστου νόμου» για το τέλος ακινήτων, προανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Θέση μάχης παίρνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, καθώς φθάνουν στους καταναλωτές οι λογαριασμοί με το τέλος ακινήτων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ξεκαθάρισε  το πρωί της Τρίτης ότι ο «κατάπτυστος νόμος» θα ακυρωθεί στην πράξη.

Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ακόμη και για λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό του τέλους, σημειώνοντας πως εφόσον ο πολίτης έχει το αποδεικτικό της εφορίας, θα πρέπει να ακυρώνεται η προηγούμενη εντολή και να βγαίνει νέα από τη ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει φόρους κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επισήμανε πως όπου κόβει το ρεύμα υπάλληλος της ΔΕΗ, υπάρχουν οδηγίες να μην προχωρά σε διακοπή σε κατοικίες φτωχών και ανέργων - κάτι που αποδεικνύεται από το ύψος των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε περίπτωση, όπως στην Αθήνα, τη διακοπή της ηλεκτροδότησης αναλαμβάνουν εργολάβοι, τότε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ μαζί με εργαζόμενους από άλλους κλάδους θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας για κάθε σπίτι φτωχού ή ανέργου.

Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι αυτό που σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ είναι παράνομο, ωστόσο επισήμανε πως δεν είναι λιγότερο παράνομο ή απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το αγαθό του ρεύματος ως μοχλός εκβιασμού για να πληρώσει κάποιος που δεν έχει.

'' Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη κι όχι να βάζουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του.''

(Πραγματικά δεν το διαπίστωσα ποτέ .....οτι οι νόμοι και εν γένει πολιτευτές, διορισμένοι αυτών, και αστυνόμοι...υπηρετούν τον πολίτη. (ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ακύρωση στην πράξη του «κατάπτυστου νόμου» για το τέλος ακινήτων, προανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">