ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

VIDEO: Ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί στη Συρία από τις ταραχές της Δευτέρας

Πάνω από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία στη διάρκεια των ταραχών της Δευτέρας, μίας από τις πιο αιματηρές ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με νέο απολογισμό των θυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 27 πολίτες σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και 34 στρατιώτες και 12 λιποτάκτες έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλα επεισόδια.

Τα περισσότερα από τα θύματα σημειώθηκαν στη Ντεράα της νότιας Συρίας.
Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για περίπου 40 νεκρούς.
Την παραίτηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ ζήτησε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Μιλώντας στο BBC, ο βασιλιάς Αμπντάλα είπε ότι εάν ήταν στη θέση του Άσαντ θα ξεκινούσε συνομιλίες για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

«Θα είχα παραιτηθεί και θα εξασφάλιζα ότι όποιος έρθει μετά από μένα θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το στάτους κβο που βλέπουμε» είπε.

«Κάθε φορά που ασκείς βία στον ίδιο το λαό σου, δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει καλά» δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Η Συρία δέχεται διπλωματικές βολές από παντού, με πρώην στενούς συμμάχους, διεθνείς οργανισμούς και εταίρους να ζητούν άμεση λήξη των αιματηρότατων επιχειρήσεων καταστολής κατά των αμάχων.

Την ίδια ώρα ηγέτες –και μάλιστα και Άραβες– προχωρούν και ένα ακόμη βήμα και ζητούν την άμεση απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε να στείλει 500 μέλη αραβικών οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσων ενημέρωσης και στρατιωτικούς παρατηρητές στη Συρία, αποφάσισε η συνάντηση των οργανισμών του Αραβικού Συνδέσμου που είναι υπεύθυνοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προειδοποίηση κατά της Συρίας απηύθυνε και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) μιλώντας για κίνδυνο διεθνοποίησης της κρίσης, αν το καθεστώς του Άσαντ δεν συμμορφωθεί με τις εκκλήσεις για παύση της αιματοχυσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πλευρά της, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις κυρώσεις της κατά της Συρίας και ζήτησε από τον ΟΗΕ να βοηθήσει τους πολίτες θύματα των μέτρων καταστολής.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: VIDEO: Ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί στη Συρία από τις ταραχές της Δευτέρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">