ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 1.12.2011 - Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο οδεύουν προς μεγάλη νίκη

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο φαίνεται να οδεύουν σήμερα προς μια μεγάλη νίκη, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες σηματοδοτούν την μετάβαση της πολυπληθέστερης χώρας του αραβικού κόσμου στη δημοκρατία.

Τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, θα ανακοινωθούν σήμερα το βράδυ, όμως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επικαλούμενοι στοιχεία από εκλογικά τμήματα κάνουν ήδη λόγω για νίκη.

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, που δημιουργήθηκε από την αδελφότητα, ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει ποσοστό 40% στις ψήφους που καταμετρήθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη.

Το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων ακολουθούν το συντηρητικό Αλ Νουρ και το φιλελεύθερο Αιγυπτιακό Μπλοκ.

Αν οι τάσεις αυτές επιβεβαιωθούν στα επόμενα στάδια της ψηφοφορίας, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η απαγορευμένη οργάνωση επί καθεστώτος Μουμπάρακ θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη της Αιγύπτου.

Η αδελφότητα τονίζει πως αν καταλάβει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή, θα είναι εκείνη που θα αναλάβει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

"Η απόλυτη πλειοψηφία θα σχηματίσει κυβέρνηση και θα είναι μια κυβέρνηση συνασπισμού", επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Μοχάμαντ Μούσρι.

 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 1.12.2011 - Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο οδεύουν προς μεγάλη νίκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">