ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οριακά γλίτωσε η Γερμανία νέο φιάσκο με τα 10ετή της ομόλογα



Η σιγουριά των γερμανικών κρατικών τίτλων είναι τόσο μεγάλη ώστε να... διώχνει τους επενδυτές, αλλά τουλάχιστον υπερκαλύφθηκε η προσφορά, μετά το σοκ του περασμένου Νοεμβρίου.

Η νέα δημοπρασία 10 ετών τίτλων του Γερμανικού Δημοσίου αφορούσε συνολική προσφορά 5 δισ. ευρώ στις αγορές και οι επενδυτές ζήτησαν συνολικά 5,142 δισ. ευρώ, «σώζοντας» το Βερολίνο από νέο φιάσκο.

Η απόδοση της νέας έκδοσης ήταν ελαφρά μειωμένη σε σχέση με αυτή του περασμένου Νοεμβρίου, σε 1,93%, από 1,98%.

«Το ποσοστό κάλυψης της έκδοσης ήταν πάνω από το ένα, γεγονός που η αγορά θα δει ως μία ικανοποιητική αρχή για τη χρονιά, επειδή η προηγούμενη έκδοση του Νοεμβρίου είχε προκαλέσει σοκ», δήλωσε αναλυτής βρετανικής τράπεζας.

Οι πολλαπλάσιες αποδόσεις άλλων κρατικών τίτλων τόσο στα 10ετή όσο και σε πολύ μικρότερης διάρκειας ομόλογα και έντοκα γραμμάτια χωρών της ευρωζώνης, καθιστούν σχεδόν... παράλογη την επένδυση σε γερμανικούς τίτλους, όπως σημειώνουν αναλυτές.

Ετσι, η φαινομενικά ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης σήμερα βλέπει τον δανεισμό της από τις αγοές να γίνεται δυσχερής λόγω της μεγάλης απόκλισής της από τις άλλες χώρες μέλη του ευρώ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οριακά γλίτωσε η Γερμανία νέο φιάσκο με τα 10ετή της ομόλογα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">