ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέες θέσεις για 35.000 ανέργους σε Δήμους με μισθούς πείνας

35.000 νέες θέσεις σε δήμους για ανέργους

Το 2012 35.000 χιλ. άνεργοι αναμένεται να απασχοληθούν με μισθούς πείνας σε Δήμους, (χωρίς δυνατότητα μονιμοποιήσεων)ενω οι άξιοι πολιτευτές διόρισαν δια της πλαγίας τα οικία τους πρόσωπα...και φηφοφόρους,   τους  μονιμοποίησαν, και με υψηλές αποδοχές. (Δημοκρατία προδιαγραφών)

Η κ. Φ. Γεννηματά η οποία σημείωσε ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην παραπέμπει σε εμπειρίες του παρελθόντος σε σχέση με πελατειακές σχέσεις και να μη δημιουργούν προβλήματα πιθανότητας στο μέλλον μονιμοποιήσεων ή τέτοιου είδους διεκδικήσεων, πρέπει να κάνει μια εξονυχιστική έρευνα, ώστε να διαπιστώσει τι συμβαίνει ειδικά στη Γλυφάδα (Είναι κάτοικος Νότιας Αττικής) με ρουσφετοδιορισμούς και μονιμοποιήσεις, και ποιοι ολοκλήρωσαν αυτο το θεάρεστο έργο. (Λαμόγια, Ανάξιοι Πολιτευόμενοι, παράγωγα της κομματοκρατίας, και βασικοί συντελεστές υπονόμευσης κάθε στοιχειώδους έννοιας Αξιοκρατίας.)

Γλυφάδα, Πέμπτη 26/01/2012

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Όταν γνωρίζεις με πληρότητα τα αίτια του κακού, η την ρίζα του κακού, δεν συνεχίζεις να στηρίζεις τους βασικούς ενδυναμωτές, άρα την συντήρηση του φαινομένου, φροντίζεις εκ του μηδενός να δομήσεις με καινούργια άφθαρτα υλικά.

Οι κύριοι και κυρίες των ρουσφετοδιορισμών και της αναξιοκρατίας που οδήγησαν την Εθνική οικονομία στο παρόν, δεν αλλάζουν νοοτροπία. (Οι πολίτες πρέπει να αλλάξουν την μετεξέλιξη με ενεδεδειγμένες επιλογές, και επ' ουδενί οι διεφθαρμένοι πολιτευτές.)

Σαφώς οχι ιδιοτελή τα κριτήρια.... αυτό που ίσχυε και συνεχίζει να ισχύει απο ενα λαο ημιμαθών και λαθών.

(Σαφώς ΟΧΙ.... ότι μας βολευει και μας συμφέρει)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μιας Δημοκρατίας που ευτέλησαν εως εξευτελιστικού βαθμού Ανάξιοι και μόνο Ανάξιοι Πολιτευτές  σε συνεργασία με ανέντιμους επιχειρηματίες, ώστε να χειραγωγούν και να ακολουθείτε απο τον λαό ότι επιτάσουν καπηλευόμενοι το συνόλο των πολιτών και την Χώρα. (Τα εκατομμύρια που πηγαίνουν βόλτα εκδότες με καταθέσεις σε Ελβετικές και στο απειρόβλητο...... σου λέει κάτι;)

Μπορώ, εχω τα στοιχεία και την δυνατότητα να συγγράψω ολόκληρο τόμο μόνο για αυτό το φαινόμενο, της καθολικής (σχεδόν) αποδοχής ευτελισμού του Συντάγματος, άρα του θεμελίου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, δεν είμαι σίγουρος αν το χρειάζεται κάποιος σήμερα.

Και τέλος, τα κόμματα εχουν πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια απο το σύνολο των τραπεζών, και υπάρχει ενα βασικό ερώτημα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλούς πολίτες, και σε ανέργους του 1.000.000 σήμερα στην Ελλάδα που τους δρομολογούν ως όμηρους αυτοί και αυτές που ευθύνονται για το παρόν: Που οδηγούνται αυτά τα εκατομμύρια;

ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΛΑΛΑΚΙΣΤΙΚΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ.  (Τώρα γνωρίζουν όλοι, η σχεδόν όλοι.)

Oδηγούνται στις τσέπες Διαπλεκομένων ωστε να Χειραγωγούν τους πολίτες και να υπάρχει η συντήρηση των ιδίων τελειωμένων πολιτικά κομμάτων και πολιτευτών (που συντηρούνται ακόμα και σήμερα αποκλειστικά και μόνο απο (''ξεπουλημένους τη συνειδήση'') διορισμένους, διορισμένες, βολεμένους, βολεμένες, της κομματοκρατίας και αναξιοκρατίας.

Σήμερα είναι στο Χέρι σου να αλλάξεις τα βασικά δεδομένα η αίτια του κακού, η..... να επαναλλάβεις την γνωστή συνταγή, με μια διαφοροποίηση: Γνωρίζοντας οτι πιο χαμηλά απο το παρόν ουδέποτε ήταν αυτη η Χώρα (η Ελλάδα) με την διαμόρφωση που έκαναν λαμόγια, που εαν είσαι λίγο ακραίας νοοτροπίας τους βαφτίζεις Ανθέλληνες.

 Άρα.... εσυ ο σκεπτόμενος κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο (Και γνωρίζω αναρίθμητες περιπτώσεις - ειδικά νέων - που προέρχονται απο οικογένειες που έκαναν αυτή την διαμόρφωση, και εχουν συνδράμει υπερ των κακών) πώς ονομάζεσαι, και τι είσαι;

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ; Εαν υπήρχε (που δεν υπάρχει) εστω και ίχνος εντιμότητας σε τοπικό επίπεδο αρκετών εμπλεκομένων με τα κοινά, και Δημοτών με συνείδηση στη ΓΛΥΦΑΔΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕ.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως το 2014, θα έχει συνολικό ύψος 1,5 δισ. ευρώ και θα αφορά συνολικά 120.000 άτομα. Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των υποψηφίων.

Την έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας στους δήμους όπου αναμένεται να απασχοληθούν 35.000 άνεργοι το 2012, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, και Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, σε κοινή συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν χτες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και αφορά την απασχόληση ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα για έργα τοπικής κλίμακας που θα υλοποιούν οι δήμοι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπουργών, το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης των έργων αυτεπιστασίας μέχρι το 2014 θα πλησιάσει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι απασχολούμενοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 120.000 ανέργους.

Oπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, μόνο για το 2012 θα διατεθούν κονδύλια 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ το υπόλοιπο 50% της χρηματοδότησης θα προέλθει από δημοτικούς πόρους. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, τόνισε ότι δημιουργείται ένας μηχανισμός μικροεπενδύσεων σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όπου στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης σε επίπεδο δήμου.
«Θα ενισχυθεί η πραγματική οικονομία, αφού θα διευκολυνθεί η συντήρηση τοπικών υποδομών. Στοχεύουμε στην αποτελεσματική αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας», σημείωσε ο Τ. Γιαννίτσης.

Οι απασχολούμενοι στα προγράμματα θα αμείβονται με 625 ευρώ «καθαρές» μηνιαίες αποδοχές, μέχρι 135 ημερομίσθια τον χρόνο και θα επιλέγονται με τη σειρά κατάταξης σε κυλιόμενο πίνακα του ΟΑΕΔ που θα λαμβάνουν έπειτα από μοριοδότηση.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες στις οποίες θα απασχοληθούν οι άνεργοι είναι 8: εργάτες γενικών καθηκόντων, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, σιδεράδες, υδραυλικοί και χειριστές μηχανημάτων.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση στην ειδική εφαρμογή που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/ ), στην οποία θα μπορούν να παρακολουθούν το στάδιο που βρίσκεται η αίτησή τους. Επίσης θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στα ΚΕΠ καθώς και στις δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες από τον Φεβρουάριο θα παραμείνουν ανοιχτές και τα απογεύματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση του ΟΑΕΔ προς τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ανέργους ηλικίας από 18-65 ετών, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχουν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας Τ. Γιαννίτσης και Γ. Κουτρουμάνης, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα, προβλέπεται η διαμόρφωση Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Ανέργων έπειτα από μοριοδότηση των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα καταταγούν αρχικά στον προσωρινό Κυλιόμενο Πίνακα του ΟΑΕΔ, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί μετά τον έλεγχο των ενστάσεων που θα πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ. Κατόπιν θα καταρτιστεί ο οριστικός Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας Ανέργων. Από αυτόν θα γίνεται η επιλογή σε έργα αυτεπιστασίας με βάση τη σειρά κατάταξης, από τις ειδικότητες που θα αιτηθούν οι δήμοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επιπλέον μόρια για τους νέους


Οι νέοι άνεργοι από 18-29 ετών θα πριμοδοτούνται με μόρια προκειμένου να απασχοληθούν στα προγράμματα αυτεπιστασίας. Oπως επεσήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, το 75% των απασχολούμενων στα προγράμματα αυτεπιστασίας θα αποτελείται από ανειδίκευτο προσωπικό.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι έχει προηγηθεί εξαντλητική προετοιμασία για την επιτυχία του προγράμματος. «Υπάρχουν πρότυπες μελέτες, απόλυτος έλεγχος, τήρηση όλης της διαδικασίας. Υπάρχει διαδικασία για την αυτεπιστασία και έχουμε μεριμνήσει να συμμετέχουν και οι 78 δήμοι που στερούνται Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος».

Κριτήρια

Ιδιαίτερη αναφορά για την αντικειμενική επιλογή των ανέργων στα προγράμματα αυτεπιστασίας έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών Φ. Γεννηματά, η οποία σημείωσε ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο «έτσι ώστε να μην παραπέμπει σε εμπειρίες του παρελθόντος σε σχέση με πελατειακές σχέσεις και να μη δημιουργούν προβλήματα πιθανότητας στο μέλλον μονιμοποιήσεων ή τέτοιου είδους διεκδικήσεων».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι για την απασχόληση ανέργων πλησίον της σύνταξης υπάρχει ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους από 55-64 ετών, το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν οι δήμοι. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθ. Δρέττα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέες θέσεις για 35.000 ανέργους σε Δήμους με μισθούς πείνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">