ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πριν απο τις Εκλογές εκλογή ''Αρχηγού'' στο ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την άφιξή του στα γραφεία του κόμματος για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Πριν από τις εκλογές θα γίνει εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, η οποία ολοκληρώθηκε απόψε το βράδυ.

Η εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, αποφασίστηκε, επίσης, στο Πολιτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να γίνει με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία του καταστατικού για ανάδειξη από τη βάση.
Η διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού, τονίστηκε, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (PSI).


Επίσης,αποφασίστηκε η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, καθώς και να προηγηθεί, πριν από τις εκλογές, προγραμματική συνδιάσκεψη.

Αντιρρήσεις εξέφρασαν στελέχη προσκείμενα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που αναμένεται να τοποθετηθούν επίσημα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου. Ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος είχε απόψε συνάντηση με ορισμένα από τα στελέχη που συμμερίζονται τις απόψεις του και συζήτησαν τις εσωκομματικές εξελίξεις, στη βάση της πρότασης που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου

Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και έχει να αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις, επεσήμανε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου το κόμματος, Πάνο Μπεγλίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Π. Μπεγλίτης, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο επαναβεβαίωσε ότι πρώτιστο μέλημα αποτελεί *η σωτηρία της χώρας και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

(Ποιά σωτηρία της Χώρας ρε λαμόγιο;) (Συνολικά κάνατε το ελάχιστο μετά απο σειρά Αιτήσεων ώστε να σωθεί ο Πολίτης;)

Η πρόταση που κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος λαμβάνει, συνεπώς, υπόψη της την σωτηρία της χώρας, επισήμανε ο κ. Μπεγλίτης, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κινήματος πριν από τις εθνικές εκλογές και μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, και τη σύγκληση Συνεδρίου τον Ιούνιο του 2012.

Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν με βάση όσα προβλέπει το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, συνεπώς η εκλογή προέδρου θα γίνει από τη βάση, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, "σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα" εκτίμησε ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει εντός του Μαρτίου.

Αυτή η πρόταση θα κατατεθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Π. Μπεγλίτης αναφερόμενος σε "φήμες περί επανάληψης εκ μέρους του κ. Παπανδρέου πρότασης για διαρχία", είπε ότι "όποιος είπε τέτοιο πράγμα δεν ήταν παρών στο Πολιτικό Συμβούλιο".

Ερωτηθείς αν η πρόταση του Γ. Παπανδρέου "πέρασε κατά πλειοψηφία" από το Πολιτικό Συμβούλιο, ο κ. Μπεγλίτης υπενθύμισε κατ' αρχήν ότι το Πολιτικό Συμβούλιο "δεν ψηφίζει" και πρόσθεσε ότι η στάση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Τόνια Αντωνίου, Νίκος Σαλαγιάννης και Πάρις Κουκουλόπουλος) που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αύριο, καθώς και τα δύο μελών που δεν έλαβαν τον λόγο (Νίκος Ανδρουλάκης και Συλβάνα Ράπτη) "δεν σημαίνει διαφωνία".

Ο Π. Μπεγλίτης ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ σε ό,τι αφορά το αν ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ή υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρέπεμψε στην παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην οποία ο Γ. Παπανδρέου είχε πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για κανένα από τα δύο αξιώματα.

Η τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τη συνέπεια του και την ευθύνη του απέναντι στη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, είπε ο κ. Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση "γιατί σήμερα ο κ. Παπανδρέου "έκανε πίσω" από την προηγούμενη πρότασή του".

Κληθείς να τοποθετηθεί με βάση τα μέχρι τώρα γνωστά, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών με την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, και, ως εκ τούτου, τα χρονικά όρια για το ΠΑΣΟΚ και τη νέα ηγεσία του "στενεύουν", αν οι διαδικασίες πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, ο κ. Μπεγλίτης [υπονοώντας την υπόθεση εργασίας της ΝΔ] είπε ότι "η βεβαιότητα ενός κόμματος δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα".

Ερωτηθείς σχετικά με την συλλογή υπογραφών εκ μέρους των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Μπεγλίτης είπε ότι η συλλογή υπογραφών προβλέπεται καταστατικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι το 2007 κατά "πλάσμα δικαίου" δεχθήκαμε ότι οι τρεις υποψηφιότητες τότε συγκέντρωναν και τις αντίστοιχες υπογραφές.

Ειδικά για το ζήτημα των υπογραφών επέμεινε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, είπε ότι το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την συγκέντρωση, για την υποβολή υποψηφιότητας προέδρου του Κινήματος, περίπου 100 υπογραφών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, είτε του 1/3 των Περιφερειακών Επιτροπών ή του 10% των μελών του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σε κάθε περίπτωση στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανακηρυχθούν υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό θα γίνει σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η ημερομηνία σύγκλησης της οποίας δεν αποκλείεται να οριστεί στην αυριανή και μεθαυριανή συνεδρίαση του σώματος.

Ερωτηθείς "τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε "ξαφνικές" εκλογές", ο Π. Μπεγλίτης είπε ότι "δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο".

*Μπορείτε να συνεχίσετε την παράσταση ως καλοί Υποκριτές και με διδαχή του σεναρίου.
Είναι αυταπόδεικτο οτι δεν εχετε την δυνατότητα απεμπλοκής απο την λαθεμένη νοοτροπία που σας διέπει, και όσοι ανεγκέφαλοι εξακολουθούν να σας υποστηρίζουν υποβαθμίζουν αρχικά το ατομό τους, διότι απο την στιγμή που δεν κάνετε το ελάχιστο του δυνατού για τον Πολίτη δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία της Χώρας. (Όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα και μόνο ηλίθιοι κομπλεξικοί δεν εχουν το επίπεδο ευφυίας ώστε να αντιλαμβάνονται με επάρκεια.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πριν απο τις Εκλογές εκλογή ''Αρχηγού'' στο ΠΑΣΟΚ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">