ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκδότες και ισχυροί των Μ.Μ.Ε Χειραγώγησης θέλουν επιστροφή στη δραχμή

Ο Τζορτζ Σόρος. Η λιτότητα που θέλει να επιβάλει η Γερμανία, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ο μεγαλοεπενδυτής έστρεψε τα πυρά του κατά της Γερμανίας, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την ΕΕ και τόνισε ότι η διάσωση υπαγορεύει την έκδοση ευρωομολόγων.

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι μια ισχυρή ομάδα συμφερόντων! Οπως είπε χθες ο Τζορτζ Σόρος σε δημοσιογράφους, «ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ότι υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή ομάδα που είναι υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και μεγάλες εταιρείες έχουν ιδιαίτερο συμφέρον να πληρώνουν τους φόρους σε δραχμές και όχι σε ευρώ», τόνισε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Σόρος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Γερμανίας, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και αμφισβήτησε ακόμη και την ίδια την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα ημίμετρα δεν είναι αρκετά. Η διάσωση πρέπει να έρθει από την Ευρωπαϊκή Ενωση κι αυτό υπαγορεύει η έκδοση ευρωομολόγων, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόρος, ο οποίος εν συνεχεία επιτέθηκε στο Βερολίνο τονίζοντας πως η λιτότητα που θέλει να επιβάλει η Γερμανία, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στην κατάρρευση όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά συνακόλουθα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε ανάλογο τόνο, ο Νουριέλ Ρουμπίνι δήλωσε κι αυτός από το Νταβός πως εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (υποτιμώντας το ευρώ κατά 20% με 30%), η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Μάλιστα σύμφωνα με τον γνωστό για τις καταστροφολογικές του προβλέψεις οικονομολόγο, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα αναδιαρθρώσει το χρέος της αλλά όχι και η τελευταία, θα υπάρξουν κι άλλες». Στην ελληνική περίπτωση αναφέρθηκε από τις ελβετικές Αλπεις και ο Γκέρμαν Γκρεφ, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας Sberbank, ο οποίος σημείωσε πως η μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα μας είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκδότες και ισχυροί των Μ.Μ.Ε Χειραγώγησης θέλουν επιστροφή στη δραχμή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">