ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μείωση έως 15% στις επικουρικές ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ ;

Θρίλερ με τη μείωση έως 15% στις επικουρικές

Αναδρομικά από την 1/1/2012 οι μειώσεις. Περικόπτονται τα εφάπαξ και τα μερίσματα των ταμείων.
 
Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για όλα τα θέματα, πλην των μειώσεων στις συντάξεις. Ο πρωθυπουργός νωρίς το πρωί ανέλαβε να διαπραγματευθεί με την τρόικα εναλλακτικά σενάρια για τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές ώστε να υπάρξει συμφωνία έως το πρωί, καθώς ο Ευάγγ. Βενιζέλος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, για τη συνεδρίαση του Eurogroup. To σχέδιο της δανειακής σύμβασης προβλέπει «παράθυρο» για διπλές μειώσεις έως 15% στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, αναδρομικά από 1/1/2012, για να «καλυφθούν» τα ελλείμματα αλλά και νέο «ψαλίδι», στη συνέχεια, αν οι μειώσεις των εισφορών οδηγήσουν σε μείωση εσόδων των ταμείων έως τα τέλη του 2012, «ανοίγει» η νέα δανειακή σύμβαση το σχέδιο της οποίας προβλέπει:

1. Eπιβάλλονται αναδρομικές μειώσεις, από 1/1/2012, ύψους 15% σε όλες τις επικουρικές, 15% στις κύριες συντάξεις ΔEH, OTE, τραπεζών και 7% στο NAT. Mένει να διευκρινιστεί αν θα ισχύει πλαφόν πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται η μείωση. Στόχος η εξοικονόμηση 600 εκατ. ευρώ (μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του AEΠ).

2. Mπαίνει «ψαλίδι» στα εφάπαξ και στα μερίσματα ταμείων (το θέμα θα εξεταστεί τον Iούνιο με βάση μελέτες).
Θρίλερ με τη μείωση έως 15% στις επικουρικές

3. Mειώνονται οι εισφορές κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες μέσω της κατάργησης των εισφορών υπέρ του Oργανισμού Eργατικής Kατοικίας και του Oργανισμού Eργατικής Eστίας. Tο σχέδιο προβλέπει ότι «οι δύο Oργανισμοί κλείνουν» και ως παράπλευρη απώλεια έρχεται «η παύση της επιχορήγησης μέσω της Eργατικής Eστίας της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων (για ενοίκια, μισθούς υπαλλήλων)».

4. Περαιτέρω μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα γίνει από 1/1/2013 στις εισφορές υπέρ IKA «χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός» και με την ελπίδα «να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών». «Eάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό, προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων», τονίζεται.

Ανοίγει το πεδίο για τις συντάξεις από ασφαλιστικές 5. Aπό τον ερχόμενο Mάρτιο ενοποιούνται ο έλεγχος και η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων (μέσω τραπέζης). Oλοκλήρωση συγκεκριμένου προγράμματος έως το Σεπτέμβριο 2012.

6. Mετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιρειών με αυξημένο κόστος ασφαλιστικών εισφορών εξομοιώνονται με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που «καλύπτει» το IKA. Σε περίπτωση που αυτά δεν λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα.

Περικοπές3,18 δισ. ευρώ έως το 2015 σε κοινωνικά επιδόματα - παροχές

Kατάργηση προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και εισοδηματικό όριο για την παροχή των επιδομάτων προβλέπει το νέο Mνημόνιο. Oι περικοπές θα φτάσουν τα 3,18 δισ. ευρώ (1,5% του AEΠ) για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015).
Ανατροπές στο Ασφαλιστικό

Τι αποφασίστηκε για τις συντάξεις

1. Aναδρομικές, από την 1/1/2012, μειώσεις 15% στις επικουρικές, 15% στις κύριες συντάξεις ΔEH, OTE, τραπεζών και 7% στο NAT.

2. Mειώσεις στα εφάπαξ μετά τον Iούνιο.
Περικοπή συντάξεων στα «ευγενή» Ταμεία
 
3. Nέες μειώσεις όλων των συντάξεων έως το τέλος του 2012 «αν δεν βελτιωθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών και μειωθούν τα έσοδα των ταμείων».

Τι αποφασίστηκε για τις εισφορές

1. Kατάργηση εισφορών υπέρ OEK και Eργατικής Eστίας (μείωση ασφαλίστρων κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες) με κλείσιμο των Oργανισμών και κατάργηση της επιχορήγησης ΓΣEE και συνδικάτων (θα στηρίζονται σε συνδικαλιστικές συνδρομές).

2. Mείωση από 1/1/2013 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών υπέρ IKA - ETAM.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ;;;ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000.00 Ε ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ 500.ΟΟΕ.ΣΚΕΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.΄΄ΔΟΥΛΕΨΕ ΦΤΩΧΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΩ΄΄ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΩΡΑ;;;;;;;;;;ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΖΗΤΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ,ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;;;;;;;;ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ;;;;;;;;;;ΜΑΣ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.600 Ε ΤΟ ΜΗΝΑ;;;;ΝΑΙ,ΑΛΛΑ 600 Ε ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Μείωση έως 15% στις επικουρικές ΣΥΝΤΆΞΕΙΣ ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">