ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνελήφθη αστυνομικός νταβαντζής, λαθρέμπορος, εκβιαστής κ.α.

Αστυφύλακας νταβατζής και λαθρέμπορος τσιγάρων

Παράλληλη ...απασχόληση σε εκβιασμούς και λαθρεμπόριο τσιγάρων έκανε αστυφύλακας, ηλικίας 39 ετών, ο οποίος υπηρετουσε στην Αττική.

 Όταν δεν είχε υπηρεσία έβγαζε τη στολή και από διώκτης των παρανόμων γινόταν ο ίδιος παράνομος. Με τη βοήθεια δύο νεαρών γυναικών από τη Ρουμανία, ηλικίας 22 και 27 ετών, έμπαινε σε σπίτια αλλοδαπών και ζητούσε εκβιαστικά τα ενοίκια, ενώ εξανάγκαζε αλλοδαπό, απειλώντας τον ότι θα τον συλλάβει, να πουλάει σε συμπατριώτες του παράνομα λαθραία τσιγάρα, που τον προμήθευε ο ίδιος.

Ο αστυφύλακας συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Μαζί του συνελήφθησαν και οι δύο νεαρές Ρουμάνες. Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Ο αστυνομικός στις αρχές Νοεμβρίου, μαζί με άγνωστο συνεργό του ο οποίος αναζητείται, μπήκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και επικαλούμενος την ιδιότητά του, απαίτησε από τους αλλοδαπούς ενοίκους 1.500 ευρώ, απειλώντας τους ότι διαφορετικά θα τους συλλάβει.

Οι αλλοδαποί του έδωσαν 1.145 ευρώ και τους ...έκανε τη χάρη να μην τους συλλάβει.
Στη συνέχεια, με την απειλή και πάλι της σύλληψης, εξανάγκασε έναν από τους αλλοδαπούς του εν λόγω διαμερίσματος να πουλάει σε συμπατριώτες του λαθραία τσιγάρα που τον προμήθευε ο ίδιος.

Αστυφύλακας νταβατζής και λαθρέμπορος τσιγάρων
Όπως προέκυψε κατά την έρευνα της ΕΛΑΣ, από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων πήρε 2.500 ευρώ.
Χθες όμως το απόγευμα η ...παράλληλη απασχόληση του αστυφύλακα πήρε τέλος, αφού συνελήφθη, μαζί με τις δύο Ρουμάνες, στο κέντρο της Αθήνας.

Η σύλληψή τους έγινε μέσα σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την παράδοση των λαθραίων τσιγάρων και την παραλάβη των χρημάτων από την πώλησή τους.

Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε, βρέθηκαν 9 κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός από κάρτες κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, καθώς και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε χώρους και σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσε ο αστυφύλακας στην περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • πλήθος διαβατηρίων αλλοδαπών υπηκόων
 • μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων
 • μία μοτοσικλέτα, που είχε κλαπεί από την Κρήτη το 2008
 • ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή προκειμένου να πετύχει την είσπραξη των ασφαλίστρων
 • μεγάλος αριθμός βεβαιώσεων και βιβλιαρίων ασφαλίσεως υγείας αλλοδαπών
 • τρεις χιλιάδες επτακόσια (3.700) ευρώ
 • πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ελληνικών και ρουμανικών αρχών
 • χίλια τετρακόσια ογδόντα (1.480) φυσίγγια πιστολιού
 • ένα πιστόλι CZ χωρίς γεμιστήρα, το οποίο κατείχε παράνομα
Η αφρόκρεμα της Ελληνικής κοινωνίας.
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνελήφθη αστυνομικός νταβαντζής, λαθρέμπορος, εκβιαστής κ.α. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">