ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς: Σε δίκη συνολικά 18 ατόμα

Σε δίκη 18 για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»

Την παραπομπή σε δίκη συνολικά 18 ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για τρεις υποθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» διατάσσει, με αντίστοιχα βουλεύματά του, το Συμβούλιο Εφετών.

Τις υποθέσεις αυτές χειρίζονταν ως τώρα οι εφέτες ανακριτές για τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η πρώτη δικογραφία αφορά την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό από μέλη της οργάνωσης, στα τέλη του 2010.

Οι άλλες δύο δικογραφίες αφορούν συλλήψεις που είχαν γίνει σε Πειραιά και Βόλο έπειτα από εντοπισμό σπιτιών, τα οποία θεωρούνταν καταλύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, με παράνομο οπλισμό.
Με τα βουλεύματά τους οι εφέτες κρίνουν ότι πρέπει να απαλλαχθούν από κάθε κακουργηματική κατηγορία, οι Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ, οι οποίοι παραπέμπονται για πλημμεληματικές κατηγορίες που δεν αφορούν συμμετοχή σε οργάνωση.

Το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει επίσης να παραμείνουν σε ισχύ τα εντάλματα σύλληψης για τους Δημήτρη Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 18 κατηγορούμενους αφορούν συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ανά περίπτωση κατοχή εκρηκτικών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς: Σε δίκη συνολικά 18 ατόμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">