ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελεύθερη Ραδιοφωνία

Ποιός Ρούσσος Κούνδουρος  ήταν πατέρας της ''ελεύθερης ραδιοφωνίας '' ψεύτες και απατεωνίσκοι αυτής της Χώρας;

Eίναι γνωστό οτι αυτός ξεκίνησε το 1985, ενω εμείς (οι Πρωτεργάτες) είχαμε βάλει τον θεμέλιο λίθο απο το 1977 στα FM της Αττικής, (και δημιουργήσαμε το πλαίσιο διεύρυνσης σε ολόκληρη την Ελλάδα) .....απλά εμείς δεν είμαστε πολιτικοποιημένοι, δεν κάναμε αυτοπροβολή και δημόσιες σχέσεις, και δεν εξυπηρετούσαμε συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Η παραποίηση της Ιστορίας γίνεται σκόπιμα απο αυτούς που εκφράζουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα.

Πέρασαν 34 χρόνια από την έναρξη της “ ελεύθερης ραδιοφωνίας “,  των μύθων ,  των αυθαίρετων νομιμοποιήσεων και των αγώνων για την “ελεύθερη ραδιοφωνία”.

Το ραδιόφωνο με τη έκρηξη των πρωτεργατών πέρασε, από τη “ακινησία” της τότε κρατικής (γραφειοκρατικής και στην πλειονότητά της ρουσφετολογικής  ραδιοφωνίας, δηλαδή οτι ήταν και στην συνέχεια, διότι σήμερα όλοι γνωρίζουν ποιοι πέρασαν απο τον παράνομο Αθήνα 9.84, και την μετεξελιξη τους, και αρκετοί εξ'αυτών χαρακτηρίζονται ελλεεινά υποκείμενα, διότι ως εμπλεκόμενοι με την πολιτική και συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, η πολιτική που ασκούσαν ήταν πολιτική απατεώνων ), στη σημερινή ελευθερία  της αγοράς, της δημιουργίας των ομίλων χωρίς εργαζόμενους και σειρά παρανομιών σε καθεστώς πολιτικής κοινοβουλευτικής κάλυψης, και των μουσικών ραδιοφωνικών σταθμών με τα play list και αυτοματοποιημένο πρόγραμμα. 

Κι όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η ελεύθερη ραδιοφωνία των δημάρχων δεν  ήταν ούτε ασφαλώς  ελεύθερη , δεν ήταν ούτε μόνο των δημάρχων! Αυτό όμως δεν αναιρεί την προσπάθεια των ανθρώπων  για την άρση του κρατικού μονοπωλίου στην πληροφόρηση,ενημέρωση, και ψυχαγωγία. Στόχος που επιτεύχθηκε με καταλήψεις συχνοτήτων και με παράνομες εκπομπές (ακόμη και ο 9,84 ήταν παράνομος στις 31.05.1987) κόντρα στις φωνές , περί νόμου, τάξης και «κινημάτων κατσαρόλας».

Πραγματικά Ελεύθερη ραδιοφωνία ήταν αυτή των ερασιτεχνών, και παράλληλα σε κάποιες των περιπτώσεων επιστημόνων, οι οποίοι είχαν τις γνώσεις του αντικειμένου,  με τις αφιερώσεις, των παιδιών του Πολυτεχνείου, οι σταθμοί των καταλήψεων των φοιτητών στη Πάτρα το ‘ 77, αργότερα το χειμώνα του ΄77 και στη συνέχεια μια σειρά από πρωτοβουλίες από πιτσιρικάδες.”Αφιερωμένο εξαιρετικά “ τραγούδι ύμνος για τους ερασιτέχνες του ραδιοφώνου και σαφώς οχι πειρατές όπως λαθεμένα ίσχυσε ο όρος στη συνέχεια, ώστε να υπάρχει σκόπιμα καθεστώς διώξεων, και στην αντίληψη των υπολοίπων να ηχεί ως σημαντική νομική παράβαση, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, και των πρωτεργατών απο την δεκαετία του 1970.

(Πειρατές υπήρχαν απο την δεκαετία του 50 στα ΑΜ μεσαία κύματα της Ελλάδας, όπως και ερασιτέχνες απο την δεκαετία του 1930, σαφώς υπάρχει διαχωρισμός αν και δεν γίνεται αντιληπτός απο αδαείς του αντικειμένου. Όπως και σήμερα υπάρχει σαφής διαχωρισμός επαγγελματιών απο ερασιτέχνες του διαδυκτίου, όμως σε μια Χώρα Μπάχαλο που οτι δηλώσεις είσαι (οι γνωστές περιπτώσεις απο ξερόλες, μπορούμε να τα κάνουμε όλα παράλληλα, άλλωστε πόσοι καταλαβαίνουν) και έτσι εχουμε σημαντικό έλλειμα ειδημόνων σε όλο το φάσμα της Ελληνικής πραγματικότητας ρουσφετιού και γνωριζόντων, όπως και ''κρυόκωλων διασημοτήτων'' που δεν πείθουν, όμως πλαισιώνουν την όποια θέση λόγω ονόματος και γνωριμιών, και στη συνέχεια υπάρχει το γνωστό τροπάριο.)

Ξέρεις ποιός η ποιά είναι εγώ;

Tουλάχιστον εγω γνωρίζω ποιοι είστε όλοι σας, και με ποιές διαδικασίες υπάρχει το πλαίσιο αποδοχής, οι άλλοι αδαείς δεν μπορούν να γνωρίζουν, ούτε και αναγνωρίζουν.

(Όταν κάποιος η κάποια έλαβε και έμαθε στην μεθοδολογία αναξιοκρατίας, μόνο αυτή γνωρίζει ως δεδομένη μέθοδο. δεν εχει την δυνατότητα να γνωρίζει τίποτα άλλο, αυτή αποδέχεται, αυτή επαναλαμβάνει)

Όπως εχω γράψει στο παρελθόν η Ιστορία του Ραδιοφώνου και εν γένει των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε στην Ελλάδα που βρίσκονται στα ερτζιανά, ολοκληρωμένα θα υπάρξει μετά το τέλος των FM, όταν θα γίνει η μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, και μετά τον θάνατο βασικών υπαιτίων (ουσιαστικά προδοτών) οι οποίοι καταπάτησαν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ισχυροποιώντας ως φασίστες μονομερός τα κόμματα, χρηματοδότες, μέλη των κομμάτων τους, και τους ιδίους.

Γλυφάδα web

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: ΓΛΥΦΑΔΑ FM 90,6 ΜΗΖ 1977 - 2004, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.

Ουδέποτε υπήρξε Ελεύθερη Ραδιοφωνία στην Ελλάδα, πλήν των περιπτώσεων των πρωτεργατών και για όσο χρονικό διάστημα διήρκησε.

* Η Ιστορία γράφεται απο τους γνώστες και μετέχοντες, και ειδικά απο τους διωκόμενους κατ'επανάληψη επι δεκαετίες και με επίσημη πρώτη το 1977στα FM, και στη συνέχεια το 1981 - 1982 που ο πρωτεργάτης βγάζει για πρώτη φορά ακροατές και ακροάτριες των FM στον αέρα των ερτζιανών της ΑΘΗΝΑΣ, και με άμεση κινητοποίηση Ραδιογωνιομέτρων της ενοχλημένης πολιτείας ''Δημοκρατών''.

Μόνο σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δεδομένα η αλήθεια και σαφώς οχι παραμύθια.

Όσο για τον Ρούσσο Κούνδουρο σαφώς έπαιξε ενα καθοριστικό ρόλο για την μετεξέλιξη, ειδικά των δημοτικών σταθμών του 1987, όμως μέχρι εκεί τίποτα περισσότερο, και δεν είμαι σίγουρος σε ποιό βαθμό θα ήταν  και ο ίδιος ικανοποιημένος απο το συγκεκριμένο πλαίσιο μετεξέλιξης μέχρι και σήμερα με δεδομένη την αγνομοσύνη και την αχαριστία όσων ευεργετήθηκαν απο το θεμέλιο λιθαράκι που βάλαμε ώστε να υπάρξει συνέχεια.

(Κανείς δεν γνωρίζει τι θα ίσχυε σήμερα στην Ελλάδα, πλήν ελαχίστων, αυτό το τέλος  του κεφαλαίου είναι το σημαντικότερο που θα αναπτυχθεί στο μέλλον.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελεύθερη Ραδιοφωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">