ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΚΕ: Αντεργατική αθλιότητα η μείωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ

ΚΚΕ: «Αντεργατική αθλιότητα» η μείωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ

Για αντεργατική αθλιότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τη μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας και μητρότητας.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση και τους μεγαλοβιομήχανους ότι θέλουν τους εργάτες «να σκοτώνονται στη δουλειά για 500 ευρώ και όταν τους απολύουν να ζουν με συσσίτια ελεημοσύνης».

Χαρακτηρίζει επίσης «εξοργιστική» τη νέα μείωση κατά 22% του επιδόματος που λαμβάνουν για έξι μήνες οι εργαζόμενες που γίνονται μητέρες. «Είναι ανατριχιαστικό το φαινόμενο όλο και πιο πολλές λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους και να τα παραδίδουν σε ιδρύματα και η συγκυβέρνηση να συνεχίζει και να κλιμακώνει την απάνθρωπη πολιτική της», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

«Σημαίνει ειδικά για τα νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, των χρεών, της έλλειψης πρόνοιας και παιδικών σταθμών ότι προστίθενται νέα εμπόδια στην απόκτηση παιδιών» συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους να συσπειρωθούν «για να φουντώσει το πανεργατικό μέτωπο, για να εμποδιστεί η σφαγή μισθών» και να προστατευθούν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΚΕ: Αντεργατική αθλιότητα η μείωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">