ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΑΣΟΚ: Ελάχιστοι ψηφοφόροι για ενα υποψήφιο (.....)

ΠΑΣΟΚ: Μικροπροβλήματα σε εκλογικά κέντρα της περιφέρειας

Με ημίωρη καθυστέρηση τα «λευκά» στην Θεσσαλονίκη, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες και για ελλείψεις φακέλων. Κλειστό ένα από τα εκλογικά κέντρα στην Αχαΐα υπό των φόβο εντάσεων. Μπλόκο από αγρότες στην Ιεράπετρα.

Για ενα και μοναδικό υποψήφιο ελάχιστοι ψηφοφόροι πηγαίνουν σήμερα στις κάλπες, και είναι γνωστό ποιοι είναι και για ποιο λόγο πηγαίνουν στη κάλπη. (Αρχίζουνε και με τον Βενιζέλο, και θα άρχιζαν ακόμα και με τον πρώτο τυχόντα αρκεί να συνεχίζει το βόλεμα.)

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, ενώ ψηφοφόροι που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και φακέλων.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι ικανοποιημένα από τα πρώτα δείγματα της προσέλευσης.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπαστεργίου, μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας ψήφισαν 1.600 άτομα, στα 17 εκλογικά κέντρα της Α' Θεσσαλονίκης.

Αχαΐα: Κλειστό ένα εκλογικό τμήμα υπό τον φόβο έντασης

Τα 13 από τα 14 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στην Αχαΐα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η νομαρχιακή επιτροπή αποφάσισε να μην λειτουργήσει το εκλογικό τμήμα στο πολιτιστικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οπως δήλωσε ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.
Πάντως στα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα η διαδικασία ξεκίνησε και εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο, υπάρχει προσέλευση.

Κατάληψη εκλογικών κέντρων στο Ν.Λασιθίου

Για περίπου μια ώρα διακόπηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό εκλογικό τμήμα στο Δήμο Ιεράπετρας, έπειτα από αίτημα ομάδας αγροτών από την περιοχή Λασιθίου που ζήτησαν να εκφραστεί διαμαρτυρία για την εξαγγελθείσα απεργία των ναυτεργατών, η οποία θέτει σε κίνδυνο ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ απoδέχθηκαν το αίτημα των αγροτών και ως «ένδειξη συμπαράστασης» διέκοψαν, για λίγο, την εκλογική διαδικασία, η οποία, πλέον, συνεχίζεται κανονικά.

Ψήφισαν οι ομογενείς της Αυστραλίας

Ολοκληρώθηκε ση Μελβούρνη και το Σίδνεϊ η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η προσέλευση ψηφοφόρων μελών και φίλων του κινήματος στη Μελβούρνη ήταν ελαφρώς αυξημένη από την αντίστοιχη διαδικασία του 2007, παρά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντική πτώση της δημοτικότητας του ΠΑΣΟΚ.

Στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση ήταν μειωμένη κατά 25%, σε σχέση με το 2007.
Επισήμως δεν δόθηκαν τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες στην Αυστραλία, καθώς αυτά θα ανακοινωθούν όταν θα κλείσουν οι κάλπες στην Ελλάδα.

Ανεπισήμως, έγινε γνωστό πως τα λευκά ήταν ελάχιστα στο Σίδνεϊ και μηδέν στη Μελβούρνη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΑΣΟΚ: Ελάχιστοι ψηφοφόροι για ενα υποψήφιο (.....) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">