ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Ευ. Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιώργος Ανωμερίτης κατέθεσε στην Επιτροπή πρόταση, συνοδευόμενη από 189 υπογραφές. Ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε πρόταση, χωρίς υπογραφές, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη πρόταση επίσης χωρίς υπογραφές.

Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών αμφισβητήθηκε ως η αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, μιας και δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός και κατατέθηκαν προτάσεις να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Χ. Παπουτσή και Στ. Τζουμάκα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ.

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι στο επόμενο Συνέδριο του Κινήματος θα προτείνει αλλαγή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ισχύουσα, η οποία επελέγη, όπως ανέφερε, για επικοινωνιακούς λόγους και με την οποία είχε διαφωνήσει όταν υιοθετήθηκε.

Ο κ. Παπουτσής έθεσε θέμα σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου, από το οποίο αποχώρησαν πολλά μέλη και άλλα διαγράφηκαν, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας έθεσε και θέμα αδυναμίας συλλογής υπογραφών από τη βάση λόγω ανυπαρξίας οργανώσεων και αμφισβήτησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 390.000 μέλη, όπως ανέφερε ο κ. Ανωμερίτης. Η παρουσία του οποίου στην ΕΚΑΠ αμφισβητήθηκε όπως και η νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω της έμμισθης θέσης που κατέχει στο δημόσιο ο κ. Ανωμερίτης.

«Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να με ανακηρύξει σήμερα υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γύρω από την υποψηφιότητά μου, συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τήρησε ουδέτερη στάση ως προς τις υποψηφιότητες, διαμήνυσε ότι όποιος και αν εκλεγεί θα είναι κοντά του, επιστράτευσε το mea culpa για τα λάθη της κυβέρνησής του και τόνισε ότι «χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο για τη δημοκρατία.

Την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα στηρίξουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και άλλοι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Ευ. Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">