ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στοπ στις ακαθαρσίες σκύλων στους δημόσιους χώρους


Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για ένα καθαρότερο περιβάλλον στην πόλη μας ξεκινά ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καθώς το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες των σκύλων σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους - ειδικά εκεί που συχνάζουν παιδιά - έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Η προσπάθεια ξεκινά πιλοτικά με τη δημιουργία ειδικών τουαλετών με άμμο για σκύλους σε δύο σημεία της πόλης όπου παρατηρείται έντονο πρόβλημα. Αν το μέτρο βρει ανταπόκριση, θα εφαρμοστεί και σε άλλες πλατείες, σε πάρκα και περιοχές περιπάτου σε ολόκληρο το δήμο. Οι τουαλέτες κατασκευάζονται, από τα συνεργεία του δήμου, πετυχαίνοντας οικονομία πάνω από 70%, σε σχέση με τις τιμές της αγοράς.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν ταμπέλες του δήμου με τις οποίες επισημαίνεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών κατοικίδιων να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους. Επιπλέον, στους χώρους με έντονο πρόβλημα θα υπάρχει αστυνόμευση από τη δημοτική αστυνομία προκειμένου να αποτρέψει τη συνέχιση της απαράδεκτης εικόνας.

Καλούμε όλες και όλους τους φιλόζωους να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια που είναι για το καλό όλων μας, γιατί η καθαριότητα της πόλης μας είναι υπόθεση όλων.

ΥΓ Tου ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αρκεί οι ειδικές τουαλέτες για τους σκύλους να μην βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής απο σημεία που βρίσκονται καθημερινά δημότες.
 
Ο Δήμος Γλυφάδας μετά απο έντονη δυσαρέσκεια πολλών δημοτών, δεν μετακίνησε την ειδική τουαλέτα σκύλων που βρίσκεται δίπλα σε στάση στη πλατεία του Αγίου Τρύφωνα.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ σχετικό άρθρο.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ σχετικό άρθρο.

Μια είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου και όπως διαπίστωσα μεταδόθηκε και απο αραβικό τηλεοπτικό Μ.Μ.Ε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στοπ στις ακαθαρσίες σκύλων στους δημόσιους χώρους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">