ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κόβουν δώρα, συντάξεις, προνοιακά (Μια κυβέρνηση τελειωμένη)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 Αυγούστου 2012.


Ανεύθυνοι πολιτευτές που τους δώσαμε την δυνατότητα να διαβιούν ώστε να δημιουργήσουν το πλαίσιο εξόντωσης του λαού.

Σε απλά Ελληνικά έχουμε μια κυβέρνηση τελειωμένη σύμφωνα με αυτά που προσπαθεί να περάσει, τα οποία χαρακτηρίζονται σε συγκεριμένες πληθυσμιακές ομάδες και κατηγορίες πολιτών εγκληματικά μέτρα ανεύθυνων πολιτευτών.

Η σημερινή κυβέρνηση εφ όσων εφαρμόσει αυτού του είδους περικοπές παράλληλα πρέπει να ετοιμάζεται να αναχωρήσει συνολικά για άλλο τμήμα του πλανήτη.(Οι πολίτες γνωρίζουν τις περιπτώσεις διασπάθησης του δημοσίου χρήματος απο βολεμένους πολιτευτές, και παράλληλα τα δυο μέτρα και σταθμά με ρουσφέτια ημετέρων και μελών των οικογενειών τους. Δίνουν τόπο στην οργή σε χιλιάδες γνωστών περιπτώσεων και περιμένουν τις κατάλληλες πολιτικές ώστε να δωθεί λύση, και δεν νοείται λύση η εφαρμογή περικοπών απο αυτούς που με τα δεδομένα που ισχύουν καταφέρνουν ίσα ισα να διαβιούν. Όταν υπάρξει το πλαίσιο ελειπών δυνατοτήτων διαβίωσης δεν σταματάει κανένας και τίποτα τον λαό)

Σημειωτέων η προπαγάνδα αυτού του είδους ώστε πολιτευτές και κυβερνόντες να παίρνουν τον σφιγμό της κοινωνίας με διοχετευμένες ειδήσεις απο Μ.Μ.Ε είναι ΚΑΤΑΚΡΙΤΈΕΣ. (Ο λαός είναι παγωμένος αν και με αρκετή ζέστη ακόμα, και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία)

Ποια είναι τα μέτρα της κυβερνήσεως για τους 1754 μεγαλοφειλέτες; (Tους καλύπτετε και θα πληρώσουν τη νύφη οι υπόλοιποι;)

ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΕΑΝ ΘΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, όπως και το μέλλον της σημερινής κυβέρνησης. (Δώστε μια αφορμή ακόμα στο λαό....... και θα διαπιστώσετε)

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος

Η λύση της κλιμακωτής περικοπής ακόμη και των χαμηλών συντάξεων φαίνεται να προκρίνεται από την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, προκειμένου να διατηρηθούν η 13η και 14η σύνταξη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να μετριαστεί το πολιτικό κόστος και η κοινωνική αναταραχή. Την ίδια στιγμή όμως, βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς σε συντάξεις αναπηρίας και προνοιακά επιδόματα με τις μειώσεις να αγγίζουν και το 50%.

Ειδικότερα, οι συντάξεις αναπηρίας και τα προνοιακά επιδόματα αναμένεται να κοπούν κατά 22% και σε συνδυασμό με τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν με βάση το οικογενειακό εισόδημα οδηγούν σε μειώσεις μέχρι και 50%. Επίσης αναμένεται ιατρική επανεξέταση όλων των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων, αναπροσαρμογή δαπάνης μετακίνησης νεφροπαθών και αναπροσαρμογές και στα οικογενειακά επιδόματα… 

Παράλληλα στο πλαίσιο περικοπής δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί για τις κατώτερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλαδή τα 15 χρόνια που θα γίνουν 20, αναγνώριση πλασματικών χρόνων, προκειμένου να μην αναγκαστούν οι εργαζόμενοι αυτοί να εργαστούν για άλλα 5 χρόνια.

Συντάξεις και δώρα 

Σε ότι αφορά τα δώρα στις συντάξεις δεν φαίνεται ότι τελικά θα καταργηθούν, ωστόσο δεν έχει απομακρυνθεί ως σενάριο. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν περικοπούν οι 13η, 14η σύνταξη οι μειώσεις στις συντάξεις θα ξεκινήσουν από τα 1.000 ευρώ αθροιστικά (κύρια και επικουρική), ενώ αν δεν περικοπούν θα φτάσουν οι περικοπές στις συντάξεις των 700 ή 800 ευρώ. Οι μειώσεις στις συντάξεις εφόσον κοπούν τα δώρα θα είναι:

• Πάνω από τα 1.000 - 1.500 ευρώ 2%.
• 1.500 – 2.000 5%.
• Από 2.000 και πάνω 10%.
• Περικοπές στις συντάξεις ενστόλων λόγω ειδικών μισθολογίων, όχι σε όσους παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
• Δεν αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης.
• Μείωση κατά 25% των μη μισθολογικών δαπανών υπουργείων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ.
• Περικοπή βουλευτικών προνομίων και μείωση επιχορηγήσεων σε κόμματα.
• Κατάργηση επιτροπών.
• Οριζόντια μείωση μισθωμάτων του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πακέτο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

- Περικοπή δώρων σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις (2,2 δισ. ευρώ).
- Μειώσεις για συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1.000 ευρώ (640 εκατ. ευρώ)
- Μειώσεις εφάπαξ (613 εκατ. ευρώ)
- Περικοπές στις συντάξεις στρατιωτικών – αστυνομικών λόγω κατάργησης αυτόματης μισθολογικής προαγωγής (300 εκατ. ευρώ).
- Ανώτατο όριο τα 720 για τις συντάξεις ανύπαντρων θυγατέρων (39 εκατ. ευρώ)
- Περικοπές σε συντάξεις λόγω της μείωσης των ειδικών μισθολογίων (400 εκατ. ευρώ).
- Αύξηση των ελαχίστων αναγκαίων ενσήμων από 4.500 σε 6.000 προκειμένου να θεμελιωθεί δικαίωμα ελάχιστης πλήρους σύνταξης (30 εκατ. ευρώ)
- Μειώσεις 360 εκατ. ευρώ στα ειδικά μισθολόγια.
- Ενιαίο μισθολόγιο σε ΔΕΚΟ (75 εκατ. ευρώ)
- Μείωση δώρων δημοσίων υπαλλήλων (339 εκατ. ευρώ).
- Ψαλίδι 272 εκατ. στα αναπηρικά επιδόματα και 352 εκατ. ευρώ στα οικογενειακά επιδόματα.
- Ιατρική επανεξέταση όλων των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων (94 εκ. ευρώ)
- ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 65 ετών (114 εκατ. ευρώ).
- Κατάργηση ειδικών επιδομάτων ανεργίας και εποχικών επιδομάτων (80 εκατ. ευρώ).
- Εργασιακή εφεδρεία (167 εκ. ευρώ)
- Αναπροσαρμογή της σύνταξης των ανασφάλιστων ηλικιωμένων (26 εκ. ευρώ)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κόβουν δώρα, συντάξεις, προνοιακά (Μια κυβέρνηση τελειωμένη) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">