ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ιδιώτες οι μαρίνες της Γλυφάδας

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παραχωρήσει σε ιδιώτες τις μαρίνες Γλυφάδας και να μαζέψει έσοδα.

Με απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους – μέσω συμβάσεων παραχώρησης – κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων.Πρόκειται για τα λιμάνια και τις μαρίνες που βρίσκονται σε:..

Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης με ΣΔΙΤ στους ιδιώτες τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι και σήμερα.

Στόχος η Ελλάδα να γίνει παγκόσμιο κέντρο yachting θα επιχειρήσει να θέσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης ώστε να ενισχυθεί τόσο ο θαλάσσιος τουρισμός και η εθνική οικονομία, έργο που το έχουμε δει επι δεκαετίες με ιδιωτικοποιήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα ουσίας.

Είναι σαφές ότι Δήμος και κάποια λαμόγια θα χάσουν τα έσοδα, για τα οποία δεν υπήρχε σχεδόν κανένα πλαίσιο ενημέρωσης, όπως συμβαίνει σχεδόν σε οτιδήποτε σε μια πόλη που υπάρχει καθολικότητα αποδοχής ότι έτσι είναι τα πράγματα, και έτσι πρέπει να μείνουν.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ιδιώτες οι μαρίνες της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">