ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αμοιβές 21.000 ευρώ τον μήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,7 Σεπτέμβρη 2012.

Στο μικροσκόπιο βάζει η κυβέρνηση τις προκλητικές αμοιβές των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που αγγίζουν τις 21.000 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Το θέμα με τις αμοιβές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το κοιτάζουμε για να δούμε ότι οι αμοιβές που υπάρχουν εκεί συνάδουν με τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για αμοιβές που προκαλούν την ώρα που «ο μέσος έλληνας στενάζει».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΧΣ αμείβεται με μισθό 21.000 ευρώ τον μήνα, ο αντιπρόεδρος 15.000 ευρώ και επόμενος αντιπρόεδρος 14.000 ευρώ.

ΤΑΙΠΕΔ: Λειτουργικά έξοδα 9,5 εκατ. ευρώ 

Σοκ όμως προκαλούν και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα, σε απάντηση ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα, για τα ποσά που δαπανά το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο τους τελευταίους δύο μήνες ήταν τυπικά ακέφαλο, αφού το νέο του ΔΣ διορίστηκε στη Βουλή μόλις χτες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου, το Ταμείο μέσα σε έναν μόλις χρόνο δαπάνησε πάνω από 9 εκ. ευρώ για να κάνει μόλις τρεις αποκρατικοποιήσεις.

Αναλυτικά, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΙΠΕΔ ήταν 30 εκατ. ευρώ, ποσό που καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο τον Ιούλιο του 2011.

Από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι τον Μάρτιο του 2012 το ΤΑΙΠΕΔ είχε λειτουργικά έξοδα 2,4 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, το σύνολο των αμοιβών και των εξόδων που καταβλήθηκαν σε συμβούλους αξιοποίησης ανέρχεται σε 6,9 εκατ. ευρώ. Το μόνιμο προσωπικό του ΤΑΙΠΕΔ είναι 20 άτομα, το σύνολο των αμοιβών των οποίων ανήλθε σε 285.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των δαπανών για τα ταξίδια των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 79.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το καταστατικό του ΤΑΙΠΕΔ, πέραν του αρχικού κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε από το Δημόσιο, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ θα προέρχονται από τις αποκρατικοποιήσεις από τις οποίες το Ταμείο θα εισπράττει το 0,17%.

Σε ό, τι αφορά την μέχρι τώρα λειτουργία του, το ΤΑΙΠΕΔ μέσα σε έναν χρόνο έχει ολοκληρώσει την αξιοποίηση 3 περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου με έσοδα 1,4 δισ. ευρώ, έχει ξεκινήσει τις διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση ακόμα 6 περιουσιακών στοιχείων και έχει προχωρήσει την προετοιμασία 9 περιουσιακών στοιχείων με στόχο αξιοποίησης τους μέσα στο 2013.

Επίσης για την ειδική γραμματεία αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων το διάστημα Ιούνιος 2010 - Ιανουάριος 2012 δαπάνησε για χρηματοοικονομικούς συμβούλους 870.000 ευρώ και για νομικούς συμβούλους 165.436 ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε χρηματοοικονομικούς τεχνικούς και νομικούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών ανα έργο αποκρατικοποίησης μετά από απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων από τον Ιουνίο 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ανέρχεται στα 5.548.935 εκατ. ευρώ.

real.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αμοιβές 21.000 ευρώ τον μήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">