ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ,29 Νοεμβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
8-9 Δεκεμβρίου 2012 – 14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

«Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου,Έκφρασης και Δημιουργίας» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας σε συνεργασία με το Δήμο Γλυφάδας με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (11/12). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (Δημητρίου Γούναρη 216 και Ηφαίστου, Γλυφάδα) το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 (10.00 – 19.00).

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειές τους ένα διήμερο χαράς και ξεγνοιασιάς με Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο, Παιδική Όπερα, Παραστάσεις αφήγησης που αντλούν τη θεματολογία τους μέσα από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ (με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την πρώτη έκδοση της συλλογής τους) και πολλά εκπαιδευτικά εργαστήρια. Εργαστήρια πηλού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κινησιολογικής έκφρασης, κοινωνικής αγωγής και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν Α.μ.Ε.Α.. Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει παράσταση και στην νοηματική γλώσσα.

Στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδιού, όπως η UNICEF, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και Τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς και η Εθελοντική Οργάνωση «Ώρα για Δράση» που θα διαθέσουν έντυπο υλικό και θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

Επίσης, στο χώρο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί το Bazaar Χριστουγεννιάτικων Ειδών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Επισυνάπτονται αναλυτικό πρόγραμμα και αφίσα εκδηλώσεων
Πληροφορίες:


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

              Πληροφορίες: Δημήτρης Χιλέλης    Τηλ.: 213 20 25 381 - Fax: 210 89 42 140
       E-mail: grafeio.typou@glyfada.gr


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΟΓΟΥ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">