ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: "Είναι σαν να ρίχνουμε νερό σε βαρέλι το οποίο είναι άδειο και δεν έχει πάτο"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΕΤΑΡΤΗ,21 Νοεμβρίου 2012.

Την εκτίμηση ότι η δόση θα δοθεί, αλλά δεν πρόκειται να βοηθήσει, καθώς είναι σαν «να ρίχνουμε νερό σε βαρέλι το οποίο είναι άδειο και δεν έχει πάτο», έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρξει η δανειακή διευκόλυνση στην Ελλάδα», προσθέτοντας ωστόσο πως «το ζήτημα είναι με ποιους όρους θα δοθούν αυτά τα χρήματα και πώς τα αξιοποιούμε».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη ότι το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική. «Είναι σαν να δίνεις χρήματα σε έναν χρεοκοπημένο, νέα δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγούμενα και δεν ενδιαφέρεσαι αν αυτός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει, δηλ. να παράξει πλούτο, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διεύρυνση του χρέους που έχει δημιουργηθεί. Τώρα θα δώσουν κάποια χρήματα στην Ελλάδα και είναι βέβαιο ότι η δόση, παρ' όλο που θα καθυστερήσει, θα δοθεί, διότι αν δεν δοθεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι, εάν χειριζόταν το πρόβλημα, θα συνομιλούσε με τους Ευρωπαίους. «Προφανώς και θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουμε. Αυτό που εμάς μας απασχολεί, είναι να βρούμε μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό πρόβλημα. Και επαναλαμβάνω, το ελληνικό πρόβλημα είναι μέρος του συνολικότερου ευρωπαϊκού προβλήματος».
ethnos.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: "Είναι σαν να ρίχνουμε νερό σε βαρέλι το οποίο είναι άδειο και δεν έχει πάτο" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">