ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πλήγμα στην Ελληνική οικογένεια η κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,30 Νοεμβρίου 2012.

Με αφορμή την εισήγηση για κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων, ακόμη και στις πολύτεκνες οικογένειες, όπως αυτή προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο -που δόθηκε χθες στα πολιτικά κόμματα προς διαβούλευση- ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων, ακόμη και στις πολύτεκνες οικογένειες.

Με τη λογική αυτή τα παιδιά μιας οικογένειας θεωρούνται τεκμήριο φορολόγησης, όπως τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα σκάφη αναψυχής και οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες!

Και όλα αυτά μετά τις περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα, που ήδη έγιναν πριν από έναν χρόνο, εξοικονομήθηκε ετησίως το ποσό των 50.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι μέχρι σήμερα περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα είναι οι ακόλουθες:

1. Στρογγυλοποιήσεις, 44 και 88 ευρώ μηνιαίως, αντί των 102 στις πολύτεκνες μητέρες με 1 και 2 τέκνα αντιστοίχως κάτω των 23 ετών.

2. Περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος του 3ου τέκνου στην πολύτεκνη, που λαμβάνει το πολυτεκνικό επίδομα.

3. Κατάργηση των επιδομάτων που εχορηγούντο στα απορφανισθέντα τέκνα.

Προκειμένου να εξοικονομηθούν άλλα 30 έως 40 εκατ. ευρώ επιχειρείται η εκ νέου θέσπιση ορίων εισοδήματος για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Η Ελλάδα είναι τρίτη παγκοσμίως αναφορικά με τηυ γήρανση του πληθυσμού. Η χώρα μας μετατρέπεται -μέρα με τη μέρα- σε χώρα γερόντων,, αφού περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Oι πολύτεκνες οικογένειες ανήκουν στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για το λόγο αυτό προστατεύονται ευθέως από το άρθρο 21 του Συντάγματος που ορίζει ότι: “…οι πολύτεκνες οικογένειες … έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος”.

Κατόπιν των παραπάνω, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρέπει να φορολογήσει επιπλέον τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά θα πρέπει άμεσα να επανεξετάσει τη διακοπή παροχής των πολυτεκνικών επιδομάτων και να βρει τρόπους στήριξης των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών σε αυτή δύσκολη συγκυρία.

Σήμερα η κοινωνία χειμάζεται από την οικονομική κρίση και τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας και δεν αντέχει άλλα βάρη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ζει σε άλλη χώρα ή απλά στον κόσμο του…»..
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλήγμα στην Ελληνική οικογένεια η κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">